CHP'li belediyenin işten attığı işçilere Sınıf Tavrı'ndan ziyaret

Maltepe'de oturma eylemi başlatan işçilere Sınıf Tavrı sözcüsü ve Sınıf Tavrı üyeleri de bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP'li belediyenin işten attığı işçilere Sınıf Tavrı'ndan ziyaret

CHP’li Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan bir sendika yöneticisi ve ona destek veren 3 temizlik işçisinin işten çıkarmıştı. Şantiyede başlayan eyleme polis biber gazıyla saldırmış; 3 işçiyi de gözaltına almıştı.

Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan ve 6 Ekim günü işten atılan DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Yöneticisi Alkan Okuducu’ya destek veren 3 işçi de işten çıkarılmıştı.

Okuducu’nun ardından Genel-İş Maltepe Temizlik İşçileri Temsilcisi Ali Sönmez ve Serkan Bal ile işçi Gürsel Kahraman CHP’li belediye tarafından işten atılmıştı.

Maltepe’de oturma eylemi başlatan işçilere Sınıf Tavrı sözcüsü ve Sınıf Tavrı üyeleri de bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Sınıf Tavrı sözcüsü Kemal Parlak işçi sınıfının sorunlarının başta işçi sınıfının örgütsüzlüğü, bölünmüşlüğü ve kuşatılmışlığı olduğunu ve bunun reddedilmesi gerektiğini, işçilerin örgütlü ve ortak mücadelesi ile birlikte sorunların aşılacağını dile getirdi.

Sınıf Tavrı sözcüsü Kemal Parlak Maltepe Belediye işçilerinin mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunu, Sınıf Tavrı olarak her koşulda işçilerin yanlarında olacaklarını söyledi. İşçiler ‘iş ekmek yoksa huzur da yok’ ve ‘direne direne kazanacağız ‘ sloganlarıyla Sınıf Tavrı’nı selamladı.