CHP'li Belediye sendika ile anlaşmaya vardı: Maltepe Belediyesi'nde direniş sona erdi

TİS’in uygulanması talebi kısmen kabul edildi. TİS’te 700 lira olması gereken zamda 310 lirada anlaşıldığı, 40 saat çalışma süresinin 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacağı belirtildi.

CHP'li Belediye sendika ile anlaşmaya vardı: Maltepe Belediyesi'nde direniş sona erdi

Genel-İş Sendikası ile CHP’li Maltepe Belediye’si arasında anlaşmaya varılması üzerine, işçiler direnişi sonlandırıldı.

CHP’li Maltepe Belediyesi’ne bağlı şirketlerde bir yıldır uygulanmayan Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) uygulanması ve bu talebi dile getirdiği için işten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesi için 25 Ekim’den bu yana direnişlerini sürdüren Genel-İş üyesi işçilerin direnişi sona erdi.

İstanbul Maltepe Belediyesi’nde atılan işçilerin işe geri alınması ve toplu iş sözleşmesi (TİS) maddelerinin uygulanması talebi ile Maltepe Aydınevler şantiyesinde devam eden direnişte, Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube ile belediye arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldı.

Yönetimin teklifi şöyleydi:

-Asgari ücrete yapılan zam farkı ücretlere 270 TL artış olarak yansıtılacak,
-Haftada 2 gün tatil hakkı tanınacak,
-1 Mayıs 2020’den itibaren haftalık 45 saatlik çalışma süresi 40 saate düşürülecek,
-Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan diğer maddeler uygulanacak,
-İşten çıkarılan işçiler geri alınacak

Direnişlerini sona erdiren işçiler bugün işbaşı yaptı.

Varılan anlaşma doğrultusunda atılan işçilerin tamamı işe geri alınacak. Bununla birlikte, TİS’in uygulanması talebi ise kısmen kabul edildi. TİS’te 700 lira olması gereken zamda 310 lirada anlaşıldığı, 40 saat çalışma süresinin 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacağı belirtildi. Diğer yandan, TİS’in idari hükümlerinin uygulanmasına karar verildi. Anlaşmayla ilgili sendika ile belediye arasında protokol imzalandığı ifade edildi.