CHP'li belediye Cemevi'nin bulunduğu arsayı Süreyyapaşa Vakfı’na devretti!

CHP'li Maltepe Belediyesi daha önce de aynı vakıfla 'ilişkileri' ile gündeme gelmişti.

CHP'li belediye Cemevi'nin bulunduğu arsayı Süreyyapaşa Vakfı’na devretti!

AKP’nin vakıflarla kıyakları kamuoyunun gündeminde iken bir vakıf-belediye gayrimeşru ilişkisi de CHP’li belediyede ortaya çıktı.

Maltepe Belediyesi’nin Maltepe Cemevi’nin bulunduğu arsayı Süreyyapaşa Vakfı’na devrettiği öğrenildi, Cemevi yönetimi bu duruma tepki gösterdi.

CHP’li Maltepe Belediyesi’nin, Maltepe Cemevi’nin üzerinde bulunduğu arsayı Süreyyapaşa Vakfı’na devretmesi, vakfın da MATAŞ’a kiralaması ile gündeme gelen Maltepe Cemevi gerçekleştirdiği toplantı sonrası sorunun çözümü için bir komisyon oluşturdu.

PİRHA’da yayınlanan habere göre CHP’li Maltepe Belediyesi, Maltepe Cemevi’ne binalarının içini yaptırıp teslim edeceğine dair söz vermiş ancak cemevinin üzerinde bulunduğu arsayı belediye ile ortak çalışan Süreyyapaşa Vakfı’na devretmesi, Süreyyapaşa Vakfının da arsayı MATAŞ’a kiralaması tepkilere neden olmuştu.

Maltepe Cemevi yaşananlar sonrası yöre dernekleri ve kanaat önderleri ile yaptığı toplantı sonrası, ‘Cemevimiz hiçbir şirkete, vakfa, kişiye ve zümreye satılamaz’ ortak iradesi ile sorunun çözümü için bir komisyon oluşturdu.

Yazılı yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“CEMEVİMİZ KİŞİYE, VAKFA SATILAMAZ, DEVREDİLEMEZ”

“Cem Evimizin 2016 da Maltepe belediyesi tarafından Süreyyapaşa vakfına verilmesi ve ardından 2017 yılında da Süreyyapaşa vakfı tarafından gelirinin %15’inin kendisine verilmesi şartı ile ticari şirket Mataş’a 25 yıllığına kiraya verilmesini 22 Mayıs 2019 da öğrendik. Bu konuda 15 Haziran 2019 Cumartesi akşamı Cem Evi yerleşkemizde düzenlediğimiz toplantıda toplumumuz, yöre derneklerimiz ve kanaat önderlerimiz tarafından ortak irade oluşmuştur.

Cemevimiz hiçbir ticari şirkete, vakfa, kişiye, zümreye satılamaz, kiraya verilemez ve teslim edilemez. Burası Cemevidir ve buranın idaresi ve yönetiminde söz, karar ve yetki sadece Alevi toplumuna aittir ortak iradesi oluştu.

Bu aşamada bir komisyon kurulması fikrinde uzlaşılarak bu komisyon oluşturuldu ve başta Maltepe belediyesi olmak üzere tüm diyalog yollarının zorlanması ve toplumuz tarafından kabul edilemez bulunan Cemevimizin devir-satış-kira kararının düzeltilmesi için çalışmalara başlayacaktır. Yöre köy dernek başkanlarımız, mahalle muhtarımız, eski yöneticiler, kanaat önderlerimiz ve Cemevi dernek yöneticilerimizden oluşan komisyon tarafından daha geniş bir açıklama ileride yapılacaktır.”

BELEDİYENİN İLK VUKUATI DEĞİL!

CHP’li Maltepe Belediyesi daha önce de aynı vakıfla ‘ilişkileri’ ile gündeme gelmişti.

Maltepe Belediyesi’ne ait olan 4.416,74 m2’lik arsa yine Süreyyapaşa Vakfı tarafında bir firmaya aylık 250 TL gibi komik bir rakama 20 yıllığına kiraya verilmişti.