CHP'li belediye başkanı AKP'li milletvekilinin kaçak ofisini yıktı

Kırşehir Belediye Başkanı CHP’li Selahattin Ekicioğlu, AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'ye ait kaçak ofisi yıktırdı.

CHP'li belediye başkanı AKP'li milletvekilinin kaçak ofisini yıktı

Kırşehir Belediye Başkanı CHP’li Selahattin Ekicioğlu, belediye kayıtlarına göre kaçak olarak yapıldığı belirlenen AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’ye ait ofisi yıktırdı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, il başkanlığı döneminde kent merkezine 72 dairelik bir site yaptırdı. Sitenin hemen yanına da dairelerin satışı için ofis kurdurdu. Hatta site yapıldıktan sonra önünden geçen caddeyi ağaçlandırıp, “Prestij Yol” projesi adı altında çevre düzenlemesi yaptı. Ancak 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devralan CHP’li Selahattin Ekicioğlu, ofis hakkında yapılan ihbarları değerlendirmeye alarak inceleme başlattı.

YOLA OFİS YAPMIŞLAR

Yapılan inceleme sonrasında Milletvekili Mustafa Kendirli’ye ait olan Han Yapı İnşaat tarafından kullanılan satış ofisinin belediye kayıtlarına göre; yol olarak görünen arsaya kaçak olarak yapıldığı belirlendi. Kentte kaçak yapıyla mücadele başlatan Ekicioğlu, ofisin yıkılmasını istedi. Alınan karardan sonra şirketten ofisin boşaltılması talep edildi.

Yaklaşık 5 yıl önce inşa edilen siteye ait satış ofisinin yol üzerine kaçak olarak yapıldığının tespitinden sonra belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

“BU ŞİRKET BURAYI 5 YILDIR KAÇAK OLARAK KULLANMIŞ”

Ekicioğlu, kentte kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Kaçak yapının kimin olduğu önemli değil. Bu şirket burayı 5 yıldır kaçak olarak kullanmış. Bu alan yol için ayrılmış bir alan. Buna daha fazla izin veremezdik” dedi.