CHP'den 'ülkücü kardeşler' açıklaması: Bahçeli'den bahsetmiyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun hemen her grup toplantısında MHP'lilere "ülkücü kardeşlerim" diye seslenmesine ilişkin "Kemal Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği kardeşleri, kendilerini anlamıştır” açıklaması yaptı.

CHP'den 'ülkücü kardeşler' açıklaması: Bahçeli'den bahsetmiyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “ABD’ye gidip gitmemesi” üzerinde tartışmaların bulunduğunu dile getiren Özkoç, “Erdoğan Amerika’ya gitsin mi, gitmesin mi? Hiçbir anlamı, değeri yok. Amerika’ya gittiği zaman bu mektubu çöp kutusundan alsın Trump’a versin mi, vermesin mi? Hiçbir değeri, anlamı yok. Çünkü Türkiye, 100 yıllık tarihinde diplomatik olarak hiç bu kadar küçük düşürülmedi, itibarsız hale getirilmedi” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkücülere seslenerek bir mesaj verdiği, daha sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Kılıçdaroğlu için “Bizim kardeşimiz değildir.” ifadesini kullandığının hatırlatılması üzerine Özkoç, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkücü kardeşlerim diye bahsederken Devlet Bahçeli’den bahsetmiyor. Ülkücülerden bahsediyor. Onun için Devlet Bahçeli’nin böyle bir alınganlık göstermesinin bir anlamı yok. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği kardeşleri, kendilerini anlamıştır” diye konuştu.