CHP'den Karadeniz açıklaması: Tayyip Erdoğan rüzgarını inkar edemeyiz

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin Karadeniz'de elinde olan son iki belediyeyi de kaybetmesini "Tayyip Erdoğan rüzgarı"na bağladı.

CHP'den Karadeniz açıklaması: Tayyip Erdoğan rüzgarını inkar edemeyiz

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Torun, YSK’nın AKP’nin yeniden seçim talebini kabul etmesi halinde CHP’nin tavrının ne olacağına ilişkin, “Bunu o anda yetkili kurullarımızda değerlendiririz. Ama kişisel düşüncem şu; meşru bir seçimi hukuksuz bir şekilde iptal eden bir yapıya karşı benim demokrasi ve hukuk anlayışım zedelenir. Zaten bütün kurumlar siyasallaştı. Yeniden seçim kararı alırsa YSK’nın siyasallaşması tescillenmiş olur.” dedi.

“CHP’nin oylarını DSP adaylarının böleceği, düşüreceği kaygısı vardı. Böyle bir durum meydana geldi mi?” sorusuna ise Torun “Evet, geldi” yanıtını verirken, “Bu seçim, hiçbir kişinin bir siyasi partinin üstünde olmadığını, önemli olanın siyasi partilerin kurumsal yapısı olduğunu ispatladı. Belki bazı yerlerde bize seçim kaybettirmiş olabilirler ama seçim kazanamadıkları da bir gerçek.” ifadelerini kullandı.

Torun, partisinin Karadeniz’de yeniden kazandığı Artvin dışındaki son iki şehir olan Zonguldak ve Giresun’u bu seçimde kaybetmesini ise şu ifadelerle yorumladı:

“Aslında Giresun’da başarılı bir belediye başkanımız vardı. Yapılan anketlerde de öndeydi ama Karadeniz’de bir Tayyip Erdoğan rüzgârı, AK Parti gücü var. Bunu inkâr edemeyiz. Tayyip Erdoğan’ın Karadenizli oluşunun yarattığı bir algı var. Giresun Belediye Başkanımız Kerim Aksu, başarılı ve halkın içinden biriydi. Açıkçası o sonuç bizi çok şaşırttı. Ancak neden böyle olduğunu henüz inceleyemedik. Zonguldak’ta görüldü ki aday tercihimiz halk tarafından kabul edilmedi. Kırklareli’de de halk, aday olarak gösterdiğimiz arkadaşımıza onay vermedi.”