CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci Garı tepkisi: Sessiz kalmayacağız

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu'ndan, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın kiralanmasına ilişkin ihaleden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elenmesine tepki geldi.

CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci Garı tepkisi: Sessiz kalmayacağız

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın kiralanmasına ilişkin ihaleden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elenmesine yayımladığı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına sahip çıkma çağrısı yapılarak “Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nın yandaş şirkete devredilmesi kente yapılan ihanetin son örneğidir. Demokratik ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” denildi.

Kurul tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haydarpaşa ve Sirkeci Garları, kent kimliğinin ve tarihinin en güzel örneklerindendir. Bu iki tarihi garın, birer ulaşım noktası olarak işlevsel özellikleri korunmalı, sosyal-kültürel donatı boyutu katılarak güçlendirilmesi ve kentin müşterek varlığı içinde korunması sağlanmalıdır. Bu da ancak ve ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilebilir. Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nın, İBB tamamen akıldışı gerekçelerle dışlanarak ehil olmayan bir yandaş şirkete devredilmesi kente yapılan ihanetin son örneğidir. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu hukuksuz girişimi durdurma çağrısını ve bu yönde tüm İstanbulluları hukuk mücadelesine davetini çok önemli görüyor ve destekliyoruz.”

‘DAYATMALARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Haydarpaşa’nın yağmalanmasını durdurmak için demokratik ve hukuki hakların sonuna kadar kullanılacağı belirtilen açıklamada “Haydarpaşa’da oldu bittilere izin vermeyeceğimiz. Hukuksuzluğa ve çağdışı dayatmalara karşı sessiz kalmayacağımız. Tüm İstanbulluların bu çağrıya destek vereceğine inanıyoruz. Bu ihanete geçit vermeyeceğiz” denildi.

https://twitter.com/CHP_istanbulil/status/1185513168199651328?s=20