CHP'den Erdoğan'a tepki: AKP Genel Başkanı lince meşruiyet kazandırmaya çalıştı

CHP'li Faik Öztrak gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

CHP'den Erdoğan'a tepki: AKP Genel Başkanı lince meşruiyet kazandırmaya çalıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gerçekleştirdiği basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı sahiplenir nitelikteki sözlerini eleştirdi. Öztrak ”Bu lekeyi çıkarıp atacak tek şey birlik içinde olayı kınamak olmalıyken iktidar önce bunu mazur göstermeye çalıştı. Bugün ise AKP Genel Başkanı olayı sahiplendi, suça ortak oldu.” ifadelerinde bulundu.

Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Zehirli dil 27 gündür tezahür ediyor. Bugün AKP’nin Genel Başkanı’nın yaptığı konuşma gerçek olmayanı gerçek, demokratik muhalefeti terörist olarak göstermeye devam etti.”

”6 gün önce CHP Genel Başkanına karşı organize bir linç girişimi gerçekleşmiş, bu lekeyi çıkarıp atacak tek şey birlik içinde olayı kınamak olmalıyken iktidar önce bunu mazur göstermeye çalıştı. Bugün ise AKP Genel Başkanı olayı sahiplendi, suça ortak oldu. Lince adeta meşruiyet kazandırmaya çalıştı. Bu sözler unutulmayacaktır.”

”Bu ülkede her önüne gelen birilerine kendi meşrebince ceza kesmeyi kalkarsa bu devletin hali ne olur? Türkiye’nin orta yerinde şehidimizin cenazesinde devlet ricali olmasına rağmen bunun altını çiziyorum. Biz orada hükümet yetkilileri yoktu falan demedik aksine hükümet yetkilileri olmasına rağmen devletin kendisi bir buçuk saat boyunca ortadan kayboldu dedik. Demokrasi bir mahalle evinde bir köy evinde hapsoldu dedik. Hem seçimden hemen sonra kızgın demiri soğutmaktan bahsedeceksiniz ama o demiri elinizde tutmaya da devam edeceksiniz.”

”Kuvayi Milliye anlayışıyla gelişen Cumhuriyet Halk Partisi terörle işbirliği içinde, ayrılıkçı terör ile veya başka herhangi bir terörle işbirliği içinde göstermenin hiçbir şekilde bir açıklaması yok. Biz aslında Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı defalarca uyarmıştık önce devletin kılcal damarlarına kadar paralel yapıyı yerleştirdiler. Onları yıllarca uyardık dinlemediler. Ordumuzun kozmik odasına terör örgütünü soktular. Üstelik bir de arkalarından ne istedinizde vermedik diye ağladılar.”

”Ordu’nun komutanı teröristlere teslim ettiler. Darbe yapacak güce erişmelerine göz yumdular. Yüzlerce insanımız bu yaptıkları nedeniyle şehit oldular. PKK terör örgütü ile müzakereler konusunda da kendileri defalarca uyardık. Bu sorunu terör örgütüyle değil meşru zeminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözüm arayın dedik. Dinlemediler. Dolmabahçe’de Kapalı kapılar ardında işleri götürmeyi seçtiler, İmralı’da bu işleri götürmeyi seçtiler. Müzakere açtılar ve barış süreci dediler teröristlerle pazarlığa oturdular. Habur’da göstermelik çadır mahkemeleri kurdular, valilere emir verdiler. Hendek kazılan şehirlerde Valilere dokunmayın dediler. Sonuçta yüzlerce askerimiz şehit oldu.”

”Bu millet bunların yaptığı hataların bedelini kanıyla canıyla ödedi. Hala tutuyor hiç çekinmeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne kara sürmeye kalkıyorlar. Bu çamurlar bizim üzerimizde durmaz akar gider ama sizler üzerinizdeki bu lekelerden zor kurtulursunuz. Bundan sonra kimler terörle işbirliği yapıyorsa terör örgütleriyle işbirliği artık affetmeyeceğiz. Suç duyurusunda bulunacağız.”

”Söylüyorum artık seçim bitmiştir. Bugün bakıyorum Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çıktığı sandıklardan çıkan ilçe belediye başkanları ile övünüyor ama Ekrem İmamoğlunun seçimi ile ilgili olarak usulsüzlük var diyor. Buna Kargalar bile güler. İtiraz gerekçelerinde sandık kurulu var. E ilçelerde de aynı sandık kurulu var. Hatta şunu söyleyeyim unutmasınlar; 24 Haziran’da kendilerinin çıktığı sandıklarda da 5 aşağı 5 yukarı aynı sandık kurulları vardı. Yüksek Seçim Kurulu hakimleri üzerinde kurdukları bu ağır baskıdan vazgeçsinler. Onları Yüksek Seçim Kurulu hakimlerini bir hukuk cinayetini zorlamaktan vazgeçin. Yüksek Seçim Kurulu’nun tek pusulası vardır. Bu hukuk pusulanın doğruyu göstereceğine ve yargıçların hukuk cinayetine ortak olmayacaklarını inanmak istiyoruz. Bu mızıkçılıktan artık vazgeçin. Türkiye tarihinin en derin ekonomik krizini yaşıyor ama bugün Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanının konu hakkında tek söz etmedi.”