CHP'den Erdoğan'a: Eğilip bükülme, yanında olmasını biliriz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Trump ile yapacağı görüşmeden önce çağrıda bulunarak, “Çağrı yapıyorum Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, bu gece milletin başını öne eğdirecek bir işin parçası olma kardeşim diyorum. Eğilip bükülmene gerek yok” dedi.

CHP'den Erdoğan'a: Eğilip bükülme, yanında olmasını biliriz...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ABD lideri Trump ile yapacağı görüşme öncesi “çağrı” yaptı.

“Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum” diyen Engin Altay, “Bu gece milletin başını öne eğdirecek bir işin parçası olma kardeşim diyorum. Biz yanında olmasını biliriz. Eğilip bükülmene gerek yok” dedi.

“İkinci mektup vakasıyla karşılaştık” diyen Altay, “Birinci mektup hakaret mektubuydu, ikincisi içeriği S 400’leri kapsayan bir tehdit mektubu. Bu iki mektupla beyefendi şimdi orada görüşme saatini bekliyor. İkamet ettiği konakladığı otelde Amerika’da pek görülmeyen şekilde güvenlik önlemleri alınması. Türkiye, ABD ilişkisi kurumsal kimliğini kaybetti. Bu ilişki Erdoğan ve Trump ailelerinin kişisel ve siyasal ikbal çıkarlarına endeksli bir ilişkiye dönüştü. Avrupa, ABD ve dünyadan ambargo ve hakaret yiyoruz. Bölgede etkisizleşiyoruz, itibarsızlaşıyoruz, hakaret mektuplarının peşine ültimatom mektuplarıyla muhatap kaldık.” ifadelerini kullandı.

“DEVLETTE PARA SUYUNU ÇEKTİ”

Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmelerine başlanacak olan yeni vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifine dikkat çeken Altay, “Bunun adı şu; sıfırı tükettik, devlette para suyunu çekti, en son Merkez Bankası rezervlerini de bitirdik ve bize para lazım. Bu teklif bu. Hükümete ek borçlanma yetkisi isteniyor niye, ne yaptınız paraları?” diye sordu.