CHP'den Bucak ve Hamzaçebi açıklaması

Torun, eleştirilere dönük olarak "Fatih Bucak, Urfa’da il başkanımızın ve arkadaşlarımızın değerlendirmeleri sonucunda aday yapıldı. Adaylaşma süreci de bu kapsamda oluştu. Eleştiriler arkadaşlarımızın değerlendirmesidir." ifadelerini kullandı.

CHP'den Bucak ve Hamzaçebi açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’nin istifasıyla ilgili, “Sayın Hamzaçebi’nin kendi takdiridir. İlçe başkanlarımızın istifasının bununla ilgisi yok.” ifadelerini kullanırken, tartışılan başkan adayı Bucak aşireti lideri için de “Fatih Bucak, Urfa’da il başkanımızın ve arkadaşlarımızın değerlendirmeleri sonucunda aday yapıldı” söyleminde bulundu.

“İlçelerini ülkemiz sınırlarına taşıyan isimleri aday yaptık. Deneyimli arkadaşlarımızı aday gösterdik. Adaylarımızı yarın daha yakından tanıyacaksınız. Bu seçim yerel seçim seçmenler adaylardan eşit hizmet bekliyor. AK Parti’li belediylelerin rantı bir kesimde toplayan politikalarından kurtulmak istiyorlar. Toplum bunun bir yerel seçim oldluğunun farkında.” diyen Torun konuşmasına şöyle devam etti:

‘AKP MİLLETİN BEKASI OYLANIYORMUŞ HAVASI ESTİRİYOR’

“Belediyeler kapsayıcılığın adresi olsun, ekonomik krizden çıkışta çareler üretsin istiyor. Ekonomi yönetimini eşe dosta bırakanlar şimdi tanzim satışı yeni bir buluş gibi sunuyorlar. Biliyorsunuz tanzim satış mağazalarını yıllar önce CHP’li belediyeler koydu. Sadece bugünkü ekonomik krizde değil birçok belediyemiz et, süt ve diğer gıda maddelerini üreticiden tüketiciye uygun fiyatla sağladılar

Hem üreticimiz, hem tüketicimiz kazandı. Şimdi AKP Genel Başkanı ve bakanları ekonomik krizin çözümü olarak bu mağazaları kurmayı hedefliyor. Bakın geçmişte bu ülkenin şeker fabrikaları, et ve süt kurumu vardı, ürünleri değerelendiren kamusal tesisi vardı. Bütün bunları kaldırdılar, yandaşlara peşkeş çektiler. Şimdi yeniden kamusal çözümlere dönüyorlar. Bu çaresizliğin ifadesidir. AKP bakanları, meclis başkanlarını aday gösteriyor bu yorgunluğun ifadesidir. Birçok belediye başkan adayı verilen görevi istese de istemese de kabul etmiştir. 31 Mart yorgun olanların değil, seçmenin yenilenme beklentisini duyanların seçildiği bir seçim olacaktır

AKP milletin bekası oylanıyormuş havası estiriyor. Yerel seçime girdiğimizi tekrar hatırlatırıyorum

CHP’li belediyeler barınma gıda, ulaşım gibi daha kaliteli hizmeti daha düşük fiyatı sağlayacak. Bildirgede yerel kalkınma ve kent çevre politikalarımız ağırlıkta olacak.

Biz hayatı ucuzlatacağız, huzur içinde birarada hayatın güvencesi olacağız, sürdürülebilir ve yaşanabilir kentleri hayata geçireceğiz. Devran bizde.”

BUCAK AÇIKLAMASI

“Muharrem İnce adaylara destek olmak geziyor ama eleştiriyor da, Siverek adayınıza da eleştiriler var. Ne diyorsunuz?” şeklindeki soruya Torun, “Sayın İnce kendi değerlendirmesini yapmıştır. Adaylaşma sürecinde veri ve bilgiye dayanarak, örgütlerimizin değerlendirmeleri ile karar verildi. Tabi burada herkesin eleştirisi olabilir. Fatih Bucak, Urfa’da il başkanımızın ve arkadaşlarımızın değerlendirmeleri sonucunda aday yapıldı. Adaylaşma süreci de bu kapsamda oluştu. Eleştiriler arkadaşlarımızın değerlendirmesidir.” yanıtını verdi.

‘HAMZAÇEBİ’NİN KENDİ TAKDİRİDİR’

Tank palet fabrikasının özelleştirme sürecine de değinen Torun, “AKP başkanın açıklaması kendi hırsızlıklarını tescil ediyor. Vatan hainliği konusunda yönetimi dış güçlere bırakmak, askeri fabrikayı Katarlılara vermek nasıl ifade edilir. Vatan haini arıyorlarsa kendilerine baksınlar” diye konuştu.

“CHP’de yaşanan istifaların nedeni nedir?” sorusuna ise Torun, “Sayın Hamzaçebi’nin kendi takdiridir. İlçe başkanlarımızın istifasının bununla ilgisi yok. Gürsel Tekin’in pazartesi yapacağı açıklamalar kendi düşüncesidir. Değerli bir vekilimizdir, biz de pazartesi açıklamasını dinleyeceğiz.” cevabını verdi.

Torun ayrıca, “Vatandaşı azarlayarak değil, çözümlerle yol almalısınız” dedi.