CHP'den AKP'ye geçen başkan, ilk iş olarak "yığma" dediği seçmenleri sildi

Adıyaman Yaylakonak’ta üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Hasan Karakaya CHP’den istifa ederek AKP’ye geçince, 156 kişiyi “yığma seçmen” gerekçesiyle listeden sildirdi.

CHP'den AKP'ye geçen başkan, ilk iş olarak

Adıyaman Yaylakonak’ta üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Hasan Karakaya CHP’den istifa ederek AKP’ye geçince, 156 kişiyi “yığma seçmen” gerekçesiyle listeden sildirdi.

CHP’den istifa ederek AKP’den aday olan belediye başkanının “beldede ikamet etmedikleri” gerekçesiyle listeden sildirdiği eski seçmenleri arasında belediye meclis üyesi de bulunuyor.

Yaylakonak beldesinde üç dönemdir belediye başkanlığı yapan CHP’li Hasan Karakaya, yeniden aday gösterilmeyince istifa ederek AKP’den aday oldu. Adaylığı kesinleştikten sonra Karakaya’nın ilk işi eski seçmenlerini listeden sildirmek için harekete geçmek oldu. Aynı zamanda ilçe seçim kurulunda da AKP’yi temsilen görev yapan avukat Ahmet Işık aracılığıyla, CHP’li 173 seçmenin beldede ikamet etmediği gerekçesiyle listeden çıkarılması için başvuruda bulunuldu.

Bu başvurunun ardından CHP de aynı gerekçeyle 163 kişiye itiraz etti. İlçe seçim kurulu, AKP’nin itirazını büyük ölçüde haklı buldu. 173 kişiden 156’sı, sürekli ikamet adresleri Yaylakonak olmadığı gerekçesiyle liste dışı bırakıldı. CHP’nin itiraz ettiği 163 seçmenden ise 69’u silindi.

CHP’nin ibu kararla ilgili il seçim kuruluna yaptığı başvuru da sonuçsuz kaldı. CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, AKP adına itiraz başvurusu yapan avukat Ahmet Işık’ın aynı zamanda itirazı karara bağlayan ilçe seçim kurulunda da görev yaptığına işaret ederek, “Yapılan işlem taraflıdır. Bu durumda nasıl sağlıklı bir karar alınabilir” dedi.

AKP’lilerin itirazı üzerine liste dışı kalan seçmenler arasında beldede dört dönemden beri belediye meclis üyesi olarak görev yapan İbrahim Tekdemir de bulunuyor. Tekdemir, kendisinin bu seçime AKP’nin adayı olarak katılan belediye başkanı Hasan Karakaya’nın belediye meclisi üyesi olarak görev yaptığına dikkati çekti. 66 yaşında olduğunu ve hep aynı adreste ikamet ettiğini belirten Tekdemir, “Daha önce köy iken iki dönem ihtiyar heyetinde, belde olunca dört dönemden beri de belediye meclisinde görev yapıyorum ama burada ikamet etmediğim gerekçesiyle bu seçimde oy kullanmam engelleniyor” diye konuştu.

Sivar Mahallesi Muhtarı İbrahim Avcı da beş çocuğunun Yaylakonak’ta “ikamet etmedikleri” gerekçesiyle listeden silindiğine işaret ederek, “Üç dönemdir Hasan Karakaya için oy kullanan çocuklarım başkan parti değiştirdiği için bu dönem oy kullanamayacak” dedi.