CHP'den AKP'ye 'centilmenlik anlaşması' tepkisi: Söz namustur ama sözlerinde durmadılar

CHP'li Engin Özkoç, AKP ile aralarında centilmenlik anlaşması yaptıklarını ancak AKP'nin sözünde durmadığını açıklayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın parti kamplarındaki konuşmalarının aynı anda yapılmasına tepki gösterdi.

CHP'den AKP'ye 'centilmenlik anlaşması' tepkisi: Söz namustur ama sözlerinde durmadılar

CHP’nin Bolu Abant’ta düzenlediği 27.dönem 2.Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı sırada AKP’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşması yapmaya başladı.

Söz konusu duruma CHP’li Grup Başkanvekili Engin Özkoç tepki göstererek ”AKP’yle kamplarımız aynı günlerde olduğundan açılış konuşma saatlerinin aynı saatte olmaması için centilmenlik anlaşması yapmıştık. Söz namustur. Ancak her zamanki gibi sözlerinde durmadılar” dedi.

KONUŞMASINI YARIDA KESMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, toplantıdaki konuşmasını, aynı saatlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğunun kendisine iletilmesi üzerine yarıda kesmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in getirdiği notu okuduktan bir süre sonra konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, “Saat 14.00’ten sonra gündemdeki diğer konuları sizlerle paylaşacağım” demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yarıda kesme nedenini açıklayan CHP’li Engin Özkoç Twitter’dan yaptığı şu paylaşımla AKP’ye tepki gösterdi:

”AKP’yle kamplarımız aynı günlerde olduğundan açılış konuşma saatlerinin aynı saatte olmaması için centilmenlik anlaşması yapmıştık. Söz namustur. Ancak her zamanki gibi sözlerinde durmadılar. Genel Başkanımız konuşmasını yarıda kesti. Konuşmasını bugün saat 14.00’te yapacaktır.”