CHP'den '21 Mart'ta provokasyon' açıklaması: Ulaşan duyumlar var

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 21 Mart'ta kendilerine yönelik bir "provokasyon" düzenleneceğine ilişkin duyum aldıklarını belirtti.

CHP'den '21 Mart'ta provokasyon' açıklaması: Ulaşan duyumlar var

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, “Bize 21 Mart’ta yapılacak olan çok büyük bir provokasyonla ilgili duyumlar geliyor.” diyerek ilgilileri uyardığını söylemişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Partimize ulaşan duyumlar var. Dün ben de bunun altını çizdim. Örgütlerimize yazılı olarak olası provokasyonlara yönelik bir yazı gönderdik. Bakanlıkla bir paylaşım olduğunu sanmıyorum.” dedi.

Gündeme ilişkin basına açıklamalarda bulunan Öztrak’ın açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

“İŞSİZ SAYISI 94 ÜLKEDEN FAZLA”

Millet işsizliğin pençesinde kıvranıyor. Son 1 yılda işsizlerin sayısı 1 milyon kişi arttı. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranları 10 aydır hiç durmadan yukarıya doğru gidiyor. Türkiye bu oranla işsizlik liginde 182 ülke içinde 31. sırada. İstihdam yaratmak bir yana işi olanlar da işsiz kalıyor. 633 bin kişi işini kaybetti tek bir yılda. Ekonominin yüzde 4,7 daraldığı 2009 krizinde bile bu kadar kişi işinden olmamıştı. Kibir ittifakının milletin görmesini istemedikleri tablo bu.

Gerçek işsiz sayımız dünya üzerindeki 94 ülkenin nüfusundan daha fazla. İşte kötü yönetimin neden olduğu krizin ülkeyi getirmiş olduğu nokta bu. İŞKUR’un rakamlarındaki kayıtlı işsiz sayısı 4 milyona dayanmış. Bu rakam Şubat’a ait. Saray sosyetesine sorarsanız kriz mriz yok. Aslında işsizlik rakamları sıradan veriler değil, hepsinin altında bir acı hayat hikayesi var. Borcunu ödeyemediği için canına kıyan yurttaşlarımız var.

“DERTLERİ SEÇİME KADAR EKONOMİK KRİZ KONUŞULMASIN”

Mama çalmak zorunda olan babalar var. Sarayında kilosu 4 bin TL’lik çay içen Erdoğan’ın mitinglerde dağıttığı bir avuç kara çayı almak için kavga eden yurttaşlarımız var. Üniversite mezunu olan işsiz sayımız 1 milyonun üstünde. Bunları saraydan gören yok. Halka dürbünün tersiyle bakıyorlar. Dertleri seçime kadar ekonomik kriz konuşulmasın.

Korkuları kıymetli koltuklarını yitirmek. Bu korku içinde iktidar acımasız bir seçim ekonomisi uyguluyor. Bütçe disiplini kalmamış. Seçimi kazanalım ondan sonrası tufan diyorlar. Bu yılın ilk 2 ayında faiz harcalamaları yüzde 73 artmış. Bu yeni bir sevimsiz rekor. İlk 2 ayda faiz lobilerine ödenen para 22 milyar TL. Bu parayla 3 tane Avrasya Tüneli yapılır üstüne de cebimize 415 milyon dolar para kalırdı. Faiz dışındaki harcamalar yüzde 43 artmış. Yani seçim için gaza iyice basılmış. Daha Şubat ayında işler sarpa sarmaya başlamış.

“SARAY’IN VE BEKÇİSİNİN UYARILMASI İÇİN SON FIRSAT”

Ülkemiz benzersiz coğrafi konumu, genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip. İyi bir yönetimle vatandaşlarına en gelişmiş hayat standartlarını sağlayabilecek gücü vardır. Bu seçimlerin saray ittifakın ve bekçisinin uyarılması için son fırsat olduğunu söylüyoruz. Çok net söylüyorum Martın sonu bahar olacak. Millet kendisini unutanlara, azarlayanlara ‘Kendine gel’ diyecek.

MANSUR YAVAŞ’IN ’21 MART’TA PROVOKASYON’ AÇIKLAMASI

Partimize ulaşan duyumlar var. Dün ben de bunun altını çizdim. Örgütlerimize yazılı olarak olası provokasyonlara yönelik bir yazı gönderdik. Bakanlıkla bir paylaşım olduğunu sanmıyorum.

HDP TARTIŞMALARI SONRASI ‘İTTİFAK’ AÇIKLAMASI

Bizim kiminle işbirliği yaptığımız konusu açık seçik ortadadır. Biz bu seçimde İYİ Parti’yle işbirliği yapıyoruz. Sandıkta da kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun yurttaşlarımızın oylarına talibiz. Bu laflar nereden çıkıyor anlamıyorum. Biz kimden oy beklediğimizi çok net olarak söylüyoruz. Ama kibir ve nifak ittifakı acaba aynı samimiyetle ne yaptıklarını açıklıyorlar mı?