CHP ve 'İyi Parti', yerel seçimler için anlaştı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener 'İyi Parti' Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

CHP ve 'İyi Parti', yerel seçimler için anlaştı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener ‘İyi Parti’ Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmede yerel seçimlerle ilgili son pürüzler ele alındı ve mutabakata verildi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Demokrasi tarihinde ilk imzayı atma gibi bir geleneğimiz var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez demokratik anlamda çok geniş bir işbirliğini hayata geçiriyoruz. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz, huzur içinde yaşama mücadelesi veriyoruz. Kavgadan yana değil, huzurdan yanayız.

İyi Parti’yle yaptığımız iş birliğinin kahramanları var. 4 arkadaşımız var. Onlar uzun bir çaba gösterdiler. Genel başkanlar olarak bize hazır bir liste getirdiler. Eğer emeği ödüllendirmek, teşekkür etmek gerekiyorsa bu 4 arkadaşıma herkesin huzurunda teşekkür etmek isterim.

AKŞENER’DEN AÇIKLAMA

İlk işbirliği kararımızı CHP Genel Merkezi’nde birlikte yapmıştık. Bugün sonuçlandığını sizlerle paylaşmak üzere İyi Parti Genel Merkezi’nde bir aradayız.

Ben de müzakereleri yürüten 4 arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten yoruldular, uzun bir süreçti.

Türkiye’de ortak çalışmaların olabileceğini, ortak çıkarların olabileceğini, kişisellikten uzak bir çalışma biçiminin olabileceğini bu arkadaşlarımız göstermiş oldular

Biz yerel seçimlere gidiyoruz, ama izliyorum ki sanki savaşa giriyoruz. Bir kere Türkiye’nin coğrafyası nedeniyle, jeopolitiği nedeniyle elbette hem iktidar hem muhalefetin Türkiye’yle ilgili hedefleri olan gruplara karşı son derece dikkatli olması gerektiğini her iki genel başkan olarak defalarca gösterdik. Ama biz yerel seçime gidiyoruz.

İTTİFAK SAĞLANAN BÜYÜKŞEHİRLER

Adana CHP

Ankara CHP

Antalya CHP

Aydın CHP

Balıkesir ‘İyi Parti’

Denizli ‘İyi Parti’

Eskişehir CHP

Gaziantep ‘İyi Parti’

Hatay CHP

İstanbul CHP

İzmir CHP

Maraş CHP

Kocaeli ‘İyi Parti’

Kayseri ‘İyi Parti’

Konya ‘İyi Parti’

Malatya CHP

Manisa İYİ Parti

Muğla CHP

Sakarya ‘İyi Parti’

Samsun ‘İyi Parti’

Tekirdağ CHP

Trabzon ‘İyi Parti’