CHP Sözcüsü Öztrak'tan Albayrak'a: Tünelin ucundan görünen ışık bizi ezip geçecek olan trenin ışığı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Tünelin ucundaki ışık daha da görünür halde" iddiasına "Mart ödemeler dengesi tünelin karşısından yaklaşan ışığın hızlı tren ışığı olduğunu gösteriyor" diyerek yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Albayrak'a: Tünelin ucundan görünen ışık bizi ezip geçecek olan trenin ışığı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, haftasonu katıldığı bir TV programında, ekonominin mevcut durumunu anlatırken, “Mayıs ayının sonunda cari dengede sıfıra yaklaştığımız yere doğru hızla giriyor Türkiye. Tünelin ucundaki ışık daha da görünür hâlde” demişti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise Albayrak’ın sözlerine yanıt verirken “Mart ayı ödemeler dengesi tünelin karşısından yaklaşan ışığın hızlı tren ışığı olduğunu gösteriyor” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Öztrak “Mart ayı ödemeler dengesi rakamları açıklandı. Tünelin karşısından gelen ışığın gelen hızlı trene ait olduğu ve bizi ezip geçeceği anlaşıldı. Mart ayı ödemeler dengesi rakamları tünelin karşısından yaklaşan ışığın hızlı tren ışığı olduğunu gösteriyor. Cari açık düşüyor ama bu bile finanse edilemiyor. Finansman hesabından çıkış 835 milyon dolar. Net Hata Noksandan para çıkışı 4,3 milyar dolar. Cepten yenen rezerv ise 5,7 milyar dolar” ifadelerini kullandı.