CHP Sözcüsü Öztrak: Yabancılardan duyuyoruz, 'seçime kadar idare edin, IMF'ye gideceğiz' demişler

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hükümet'in seçim sonrası IMF'ye gideceğini yabancılardan duyduklarını belirtirken, "Ama vazoyu kırdılar. Vazoyu ne kadar tamir etseler de çatlakların izi kalacak" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak: Yabancılardan duyuyoruz, 'seçime kadar idare edin, IMF'ye gideceğiz' demişler

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hükümet’in seçimden sonra IMF’ye başvuracağına ilişkin duyumlar aldıklarını söyledi.

Tekirdağ’da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, “Yabancılara demişler ki, ‘Bizi seçime kadar idare edin, seçimden sonra her şeyi usulüne göre düzelteceğiz.’ Hatta IMF’ye bile gideceklerini söylemişler. Bunları duyuyoruz yabancılardan. Ama vazoyu kırdılar. Vazoyu ne kadar tamir etseler de çatlakların izi kalacak. Bunun bedelini de maalesef yüksek faiz, daralan ekonomi, artan işsizlik, pahalılık, boşalan tencere olarak milletimiz ödeyecek.” dedi.

“SEÇİMDEN SONRA NE YAPACAKSINIZ?”

Türk bankalarının yabancılara Londra’da TL satışının yasaklandığına, Türkiye’ye sıcak para getiren bazı yabancı bankalar için bir takım soruşturmalar başlatıldığına, yine bazı bankaların sistemden çıkarılacağına dönük haberlerin piyasada konuşulduğunu belirten Öztrak, “Herkesin kafası karma karışık. Ben bu ülkenin Hazinesini yönetirken gördüğüm bir şey var: Bu tür haberlerin şüyuu vukuundan beterdir. Bu tür haberler piyasada zaten darbe yemiş ve aşınmış güveni iyice aşındırır. Kaygıları artırır. Seçim gününe kadar dövizi tutmak için piyasaya sopa gösterenlere sormak gerekir. Hadi birkaç gün idare ettiniz. Peki, seçimden sonra ne yapacaksınız? Kumanda ekonomisine ne kadar devam edebileceksiniz?” diye sordu.

“DAMADI GÖREVDEN ALIN”

CHP Sözcüsü  “Onlara tavsiyem, seçimin ardından açıklanacağı söylenen yol haritasının birinci maddesi ‘devletin kasasının başındaki damadın görevden alınması’ olmalıdır. Unutulmasın Sayın Erdoğan nasıl kendi evlatlarını ve damadını düşünüyorsa; milletimiz de aynı şekilde kendi evlatlarını bu seçimde sandıkta düşünecektir.” ifadelerini kullandı.