CHP Sözcüsü Öztrak: Kafalarda iptal senaryosu yavaş yavaş yazılmaya başlanmış

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'da AKP'nin seçimleri iptal talebine kadar varan itirazları için "Yaşananlar sandıkta oy çalamayanların şimdi seçimi çalmaya niyetlendiklerini açık seçik ortaya koymaktadır" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak: Kafalarda iptal senaryosu yavaş yavaş yazılmaya başlanmış

CHP Sözcüsü Faik Öztrak İstanbul’da partisinin adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde tamamladığı görülen yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı.

Öztrak, AKP’nin sonuçlara yönelik ard arda gelen itirazlarıyla ilgili “Şu anda yapılanlar hukuki değildir. Yapılan itirazlar iyi niyetli değildir. Oy çuvallarının mühürlerinin sökülerek yeniden sayılması, milletimizin temiz oylarını saldırıya açık hale getirir.” dedi.

AKP’nin Büyükçekmece’deki iptal talebine de değinen Öztrak, “Büyükçekmece’de usulsüz seçmen iddiasıyla oradaki seçimleri iptal başvurusu haberi, ilginçtir. İşlerin nereye doğru gitmekte olduğunun göstergesidir.”dedi.

İl Seçim Kurulu’nun böyle bir talebi uygun görmediğine dikkat çeken Öztrak, “Ama anlaşılan kafalarda böyle bir senaryo yavaş yavaş yazılmaya başlanmıştır. Geçersiz oylarla seçimi alamayacağını görenler şimdi seçimi iptal etme hamlelerine girişmektedirler. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu yaşananlar sandıkta oy çalamayanların şimdi seçimi çalmaya niyetlendiklerini açık seçik ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA SON DURUM

Öztrak, İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki oy farkında gelinen son durumu ise şu bilgilerle açıkladı:
“İstanbul ile ilgili 119 bun 652 toplam geçersiz oy sayılmıştır. Bunlardan 2 bin 184 oy Yıldırım’a 785 oy İmamoğlu’na yazılmıştır. Aradaki fark 18 bin 712’dir. Sayın İmamoğlu’nun ve Yavaş’ın mazbatalarının verilmesi gerekmektedir.”

Öztrak şöyle devam etti:

‘FETÖ’ İDDİASI

“Bu güne kadar ortaya konmayan, çıkarılmayan FETÖ’nün siyasi ayağı şimdi düğmeye basmıştır. Milletimizin haremi ismetine operasyon çekenler bu defa milletin iradesine musallat olmaya çalışmaktadır. Seçim sonuçları üzerinde şaibe yaratarak sonuçları itibarsızlaştırmak, diğer yandan YSK üzerinde baskıyı arttırmak amaçlanmaktadır. Biz bu senaryoları 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri arasında yaşamıştık.

‘VENEZUELA’ BENZETMESİ

İstanbul seçimlerinden Venezüella hadisesi çıkarmak akıllara zarar bir husustur. Partimizden kimse kimseyi sokağa çağırmamıştır. Bu konuşmalarıyla Bahçeli, kendisi sokak tehdidi yapmıştır.”