CHP Sözcüsü: Herkes kendine 'Bu kumpas kimin değirmenine su taşıyor?' diye sormalı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Muharrem İnce' gerilimine ilişkin "Bu CHP'ye düzenlenmiş bir kumpastır. Bu kumpas ona buna değil CHP'ye karşı tezgahlanmıştır." dedi.

CHP Sözcüsü: Herkes kendine 'Bu kumpas kimin değirmenine su taşıyor?' diye sormalı

CHP MYK, bir hafta içerisinde ikinci defa “Muharrem İnce” gündemiyle toplandı. Bu toplantının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak konuştu.

Konuşmasının başında ekonomik sorunları sıralayan Öztrak, daha sonra günlerdir yaşanan sözkonusu konuyla ilgili gerilime ilişkin şöyle devam etti:

“Neden genel başkanımıza çek git diyor. Çünkü tek adam rejiminin önündeki en büyük engel sayın Genel Başkanımızdır. Son günlerde müellifinin Saray olduğu her halinden belli bir kumpas senaryosu sergileniyor. Medaya bazı aktörler kullanılarak ortaya konuyor. Saray’daki kişi dayanamadı İzmir’de kürsüye çıktı. Kumar masasında pey sürer gibi Cumhurbaşkanlığı makamını ortaya koydu. Genel Başkanımızın söylemini çarpıtarak Saray medyasının “Biliyorum ama söylemem” yalanının arkasına sığındı. Genel Başkanımıza meydan okudu. Genel Başkanımız da hodriye hodri dedi. O gün bugündür tık yok. Matruşkalar teker teker açıldıkça oyun içinden oyun çıkıyor. Bu CHP’ye düzenlenmiş bir kumpastır. Bu kumpas ona buna değil CHP’ye karşı tezgahlanmıştır.”

“CHP’DE ÇETE ARAYANLAR…”

Yaşananlarla ilgili herkes kendisine ‘Bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır?’ diye sorması gerektiğini söyleyen Öztrak, “Adres bellidir. Kim CHP Genel Başkanı’na ‘çek git’ diyecek kadar gözünü karartmışsa bu kumpas onların işine yaramıştır. İki amacı vardır. CHP’nin ruhunda Kuvay-i Milliye vardır. Bu ruhu hiçbir zaman içine sindiremeyenler CHP içinde çete arayabilir. CHP’de çete arayanlar karşılarında Kuvay-i Milliyet ruhunu bulmuştur, bulacaktır. Bunu bir olarak beraber olarak püskürteceğiz. Bu kumpasa en güzel cevabı yapılacak ilk seçimde milletimiz verecektir. Milletimiz sorunun çözümü için Millet İttifakı’nı gördüğünü net bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye’nin yarınında CHP, Millet İttifakı ve demokrasi isteyenlerin sandıkta gerçekleştirdiği ittifak vardır.” dedi.

Bir gazetecinin Muharrem İnce’nin “Partim bana sahip çıkmıyor” şeklindeki açıklamaları ve eleştirilerine ilişkin sorusuna Öztrak, “Sayın Muharrem İnce ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden 3 gün dahi geçmedi. Biz hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın da böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu da düşünmüyoruz. Açık söyleyeyim. Zaten iki gün belediyelerle ilgili seminerdeydik. Bugün de gerekli açıklamayı yapıyoruz.” yanıtını verdi.