CHP Sözcüsü: Bu ülkenin ekonomisi 1 Nisan'dan sonra IMF'ye emanet edilecektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu ülkenin ekonomisi 1 Nisan'dan sonra Uluslararası Para Fonu'na emanet edilecektir." dedi, "Yunanistan" hatırlatması yaptı

CHP Sözcüsü: Bu ülkenin ekonomisi 1 Nisan'dan sonra IMF'ye emanet edilecektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin ekonomisinin yerel seçimin ardından Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) kontrolüne geçeceğini öne sürdü.

Partisinin Tekirdağ’da düzenlediği bir toplantıda, geçtiğimiz gün ortaya atılan IMF ile seçim öncesi ve sonrası için yapılan borç pazarlığı iddiasından söz eden Öztrak, ülkede ekonominin kötüye gittiğini belirterek “Ve yazık ki, böyle gider ise daha öncede defalarca söyledim. Bu ülkenin ekonomisi 1 Nisan’dan sonra Uluslararası Para Fonu’na emanet edilecektir. Ben daha öncede söylemiştim ‘bunlar, IMF ile görüşüyorlar’ diye. Bakıyoruz bugün gazetelerde çıkmaya başladı. IMF heyeti Ankara’daymış” dedi.

“YUNANİSTAN’I HATIRLAYIN”

Öztrak, “Bu milletin çilesi, daha çok 24 Haziran seçimlerinden sonra oluşturulan bu tek adamlı hükümet sisteminden sonra daha da artmıştır. Ve yazık ki, böyle gider ise daha öncede defalarca söyledim. Bu ülkenin ekonomisi 1 Nisan’dan sonra uluslararası para fonuna emanet edilecektir. Ben daha öncede söylemiştim bunlar, IMF ile görüşüyorlar diye. Bakıyoruz bugün gazetelerde çıkmaya başladı. IMF heyeti Ankara’daymış. Bundan sonra ne olacak derseniz, geçenlerde Yunanistan ile IMF’nin beraberliğinin 10’uncu yılı kutlandı. Ben size sadece Yunanistan’ı hatırlamanızı tavsiye ederim. Orada insanların maaşları nasıl kesildi. İşletmeler, belediyeler nasıl kapatıldı, insanlar nasıl sokağa bırakıldı? İşte bir IMF ile yapılan anlaşmanın bedelinin ne olacağını görmek için buraya bakmak lazım” diye konuştu.

“KOVANIN DİBİ DELİK”

CHP Sözcüsü, durumun böyle devam etmesi halinde daha kötüleşeceğini ileri sürerek, “Şimdi bakıyorsunuz bütçeye para dayanmıyor. Geçenlerde biliyorsunuz erkene aldılar, 34 milyar Türk Lirası’nı Merkez Bankası’nın karından alıp, bütçeye aktardılar.  Ne yaptılar bu parayı diye bir takip ettim. 18 Ocak’ta parayı yatırmışlar, 18 ile 25 Ocak arasında tam 22 milyarı çekmişler. Kovanın dibi delik arkadaşlar bunlara para dayanmıyor. Ondan sonra ne yapıyorlar? Borç alacaklar” dedi.