CHP seçim bildirgesini açıkladı: Rantı hakça bölüşeceğiz

CHP'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim bildirgesini açıkladı.

CHP seçim bildirgesini açıkladı: Rantı hakça bölüşeceğiz

CHP’nin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim bildirgesini açıkladı.

CHP’nin 12 maddeden oluşan seçim bildirgesi özetle şöyle:

”Hoşgörülü ve halka saygılı kentler: Herkese saygılı davranacağız. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacaklar.

Hakça paylaşan kentler: 76 gökdelen için 240 milyarlık rant sağlandığını söylemiştir. Sorun rantı kime vereceksiniz? Biz rantın hakça bölüşülüp, paylaşılmasını istiyoruz.

Hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler: Belediyelerimiz şeffaf yönetilecek. Harcadığımız her kuruşun hesabını belde halkına vermek bizim namus borcumuzdur.

Yoksulluğu yenen kentler: 1 Ocak 2019’dan itibaren CHP’li belediyelerde asgari ücret 2200 liradır. 2200 lira almak istiyorsan oyunu CHP’li belediyelere vereceksin. İşçi kardeşim, her ay 2200 lira alacaksın. Yetmiyor 1 Ocak’tan Nisan’a kadar bütün farkları da sana ödeyeceğiz.

Üreten ve istihdam yaratan kentler: Bir kent, her alanda üretmeli. Büyükşehirler her alanda kırsalla işbirliği yapmalı.

Yenilikçi ve akıllı kentler: Yaşanabilir, teknolojinin insana hizmet ettiği kentler. Bütün İstanbul’u yaşanabilir kent haline getireceğiz. Şimdi gelmişler ‘İstanbul’un trafik sorunu çözülmez’ diyorlar! Neden belediye başkan adayı oluyorsun rantı götürmek için mi?

Ulaşım sorunu: Bütün İstanbul’u yaşanabilir kent haline getireceğiz. Ulaşım ve altyapı sorunlarını çözeceğiz.

Nefes alan kentler: Kentleri nefes alan kentler haline getireceğiz. Beton ormanına dönüştü kentler. Bizim dışımızdaki canlılar da yok olmaya başladı.

Sosyal adaleti sağlayan kentler: Engelliler, yaşlılar için pozitif ayrımcılık yapacağız.

Kültür ve sanatı geliştiren kentler: İstanbul’da yapılan ev hanımlarının yüzde 56’sı Boğaz’ı görmemiş. Yazık günah değil mi? Bütün bunların tamamının üstesinden geleceğiz.

Doğa dostu yeşil kentler: İnsanlar dışında da kentlerde canlılar var. Biz bizim dışımızdaki tüm canlıları koruyacağız. Besleyeceğiz.

Mutlu şehirler: Tüm yurttaşlarımızla beraber bir kentte mutlu yaşamak istiyoruz.”