CHP PM üyelerine '15 Temmuz Bildirisi' davası

15 Temmuz'da yayımladıkları bildiri nedeniyle 60 CHP PM üyesi hakkında dava açıldı.

CHP PM üyelerine '15 Temmuz Bildirisi' davası

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine ilişkin CHP Parti Meclisi (PM) bildiri yayımlamıştı. Bildiri nedeniyle dönemin PM üyeleri olan 60 CHP’li hakkında tek tek dava açıldı.

CHP PM üyesi Gaye Usluer, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiası ile açılan davalardan ilkinin 31 Ekim’de görüleceğini açıkladı. Usluer, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “CHP Parti Meclisinin 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yayınladığı bildiri için CHP Parti Meclisi üyelerine Tek tek “Cumhurbaşkanına hakaret “ suçlamasıyla dava açıldı. İlk dava 31 Ekim’de Ankara’da CHP Parti Meclisi üyeleri olarak @mehmettumnet in yanında olacağız” ifadelerine yer verdi.

CHP PM üyelerinin yayımladığı bildiride ”Türkiye iyi yönetilmemektedir. Ülkemizi 14 yıldır yöneten AKP iktidarı, devlet yönetiminin her kademesine yerleştirdiği FETÖ elemanlarıyla Türkiye’yi bilinçli ve planlı bir şekilde darbe ortamına sürüklemiştir. Gelinen noktada Türkiye, FETÖ ile mücadele bahanesiyle ortaya konan karanlık ve otoriter Saray darbesini yaşamaktadır. Mevcut siyasi durum halkımızın özgürlüğüne ve ülkemizin bekasına yönelik büyük bir tehdit oluşturmaktadır” ifadelerine yer verilmişti.