CHP, İstanbul’da 19 bin sahte seçmene itiraz etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da 39 ilçede 19 bin 502 sahte seçmen için itiraz ettiklerini açıkladı.

CHP, İstanbul’da 19 bin sahte seçmene itiraz etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da 39 ilçede 19 bin 502 sahte seçmen için itiraz ettiklerini açıkladı.

Kaftancıoğlu, 39 ilçede 19 bin 502 sahte seçmene itiraz ettiklerini belirterek, bunlardan 5 bin 862 seçmenin iptal edildiğini kaydetti. Kaftancıoğlu, İstanbul’da seçime hile karıştırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

CHP, İstanbul’un 39 ilçesindeki seçmen listelerinde tespit ettiği usulsüzlüklerle ilgili yaptığı itirazlar ve sonuçlarına ilişkin hazırladıkları raporu Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 39 ilçede CHP Örgütü’nün çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu çalışmalar sonucunda 19 bin 502 seçmene itiraz ettiklerini işaret eden Kaftancıoğlu, 5 bin 862 seçmenin iptal edildiğini kaydetti. Şu anda devam eden 13 bin 680 seçmenin olduğunu dile getiren Kaftancıoğlu, “Bunların da yığma seçmen olduğu aşikar. İl Seçim Kurulu önünde bugün çıkacak kararın hukuka ve vicdana uygun çıkması için çağrımızı yapıyoruz. Hukuk dışı bir karar çıkarsa yine yasal yollarla yığma seçmenlerin iptali için elimizden geleni yapacağız. Her zaman hakikatin peşinde koşacağız. Ve bunun mücadelesini vereceğiz” sözlerini kullandı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için tüm hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Kaftancıoğlu, “Partimizin ve sizin duyarlı çabanız sonucunda İstanbul’da hiçbir şekilde seçime hile karıştıramayacaklar. Tüm seçmenlerin ev ev sokak sokak takipçisiyiz. Bizler CHP Örgütü olarak İstanbul’da seçime hile karıştırılmasına bugüne kadar izin vermedik bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

Kaftancıoğlu, resmi yetkilileri göreve çağırarak, yığma seçmenlerin iptallerinin yapılması talebinde bulundu.