CHP İstanbul eski İl Başkanı: 'İstanbul'da hizipçi bir yapı oluşmaya başladı'

CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın, yarın düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde, "İstanbul'da hizipçi ve dar kadrocu bir yapı oluşmaya başladı" açıklamasında bulunduğu iddia edildi.

CHP İstanbul eski İl Başkanı: 'İstanbul'da hizipçi bir yapı oluşmaya başladı'

CHP’nin bir önceki dönem İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın, yarın düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde, 18 ilçe başkanıyla bir araya geldiği iddia edildi. İddialara göre Canpolat, “İstanbul’da hizipçi ve dar kadrocu bir yapı oluşmaya başladı” diye konuştu.

CNN Türk’te bir televizyon programında konuşan gazeteci Gürkan Hacır, eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın, bugün 18 ilçe başkanıyla toplantı yaptığını ve yarın basın açıklaması düzenleyeceğini ifade etti. Hacır, Canpolat’ın, “İstanbul’da hizipçi ve dar kadrocu bir yapı oluşmaya başladı. İçeride birliği sağlayamayan seçimde de başarı sağlayamaz. Hizipçi ve dar kadrocu anlayıştan uzak durulmalı. Bunun altını çizeceğiz. Aday seçimlerinde objektif kriterlerin olmadığını vurgulayacağız, neye göre seçildiklerini de soracağız basın toplantısında” dediğini de iddia etti.

Kendisinde sonra göreve gelen CHP İstanbul İl Yönetimi’ni de eleştiren Canpolat’ın, “İl yönetimi Bostancı Gösteri Merkezi’nden hala çıkamamış halde. Oradaki atmosferle devam ediyorlar icraatlarına ama dağılmış bir görüntü veriyorlar. AKP’nin aslında dağıldığı bir dönemde bu aday tercihleri seçimi almaya yönelik bir tercih değildir” ifadelerini kullandığı aktarıldı.