CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Saldırının organizasyonunda Ülkü Ocakları var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapıla saldırı sırasında kendisi de yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, saldırıının Ülkü Ocakları tarafından organize edildiğini öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Saldırının organizasyonunda Ülkü Ocakları var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’taki uğradığı saldırıya ilişkin kendisi de Kılıçdaroğlu ile birlikte hedef alınan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya’dan önemli iddialar geldi.

Yön Radyo’da Ulaş Can’ın sorularını yanıtlayan Yıldırım Kaya, “Aldığımız bilgiye göre 3 otobüsle taşınmışlar. Ve Çubuk Ülkü Ocakları başkanı bu organizasyonu yapmış. Aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmadan maaş alan vatan hainleri var. Tespit ettiğimiz isimler var. Bunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da tespit etmiştir. Görüntüler var.” dedi.

İlçede Kılıçdaroğlu ve kendilerinin sığındığı evin sahibinin başta “Benim evimi yakarlar, benim evimi taşlarlar” diyerek korktuğunu belirten Kaya, “Ama daha sonra izzet kramda bulundu. Hem şehidimizin yedisinde hem de kırkında gideceğim o köye. Ben o bölgenin milletvekiliyim.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar için ise “Hulusi Akar zaten seyretti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Genel Kurmay Başkanıyken de seyretmişti. Hulusi Akar bu işin koltuğunun peşinde koşan bir insan. Onu ciddiye bile almak istemiyorum artık. ” diye konuştu.

ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Kaya’nın saldırıya ilişkin işaret ettiği Çubuk Ülkü Ocakları, bir nokta ile dikkat çekiyor. MHP’nin gençlik örgütlenmesi olan bu kuruluşun Çubuk’taki merkezine seçim öncesi Erdoğan’dan tarafından ziyaret gerçekleştirilmişti. Erdoğan’ın seçimden 2 gün önce gerçekleştirdiği bu ziyaretinde, Ülkü Ocakları üyeleriyle çay içip sohbet ettiği söylenmişti.