CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz: Türkiye'nin NATO'dan ayrılması felaket olur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, S-400 Türkiye’nin NATO’dan çıkmasını "felaket" olarak niteledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz: Türkiye'nin NATO'dan ayrılması felaket olur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye’nin emperyalizmin askeri örgütü NATO’dan ayrılması durumunda bunun bir “felaket” olacağını savundu.

Meclis’te dış politika gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Çeviköz,  Türkiye’nin Rusya ile anlaşmaya vardığı S-400’lere ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin S-400 kararını gözden geçirmesi gerekiyor” çıkışı yapmıştı. Çeviköz bu kez bu çıkışını bir “örnek” vererek savunup “Cep telefonunuzla internete ya 4G üzerinden ya da kablosuz internetle yani Wi-Fİ ile erişirsiniz. WİFİ kullanmaya başladığınız anda 4G kapanır. İşte NATO’nun sağladığı güvenlik sistemini 4G olarak düşünün.” ifadelerini kullandı.

“NATO’DAN ÇIKMAK FELAKET OLUR”

CHP’li Çeviköz, S-400’ler için NATO’dan çıkmanın gündeme getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soruya ise “Hayır. Böyle bir şey felakettir. Asla böyle bir noktaya gitmemesi gerekir. Çünkü Türkiye’nin en önemli unsurlarından birisi kendi ulusal güvenlik stratejimiz ve Türkiye’nin NATO içinde üye olması ve NATO ile birlikte kolektif güvenlik sistemi içinde bulunmasıdır.” ifadeleriyle yanıt verdi.

“ABD’YLE ÇÖZÜM DIŞINDA YOL YOKTUR”

Çeviköz, TSK’nın Suriye topraklarında Fırat’ın doğusuna ve Menbiç’e düzenlemesi planlanan operasyonun yapılıp yapılmamasına ilişkin soruyu da şu ifadelerle yanıtladı.

“Fırat’ın doğusundaki ve Münbiç’teki tehdidi çözmenin yolu Amerika ile dürüst, şeffaf ve açık bir şekilde bir birlerine karşı ne istediklerini anlatmaları ve çözümü beraberce aramalarıdır. Bunun dışında da başka bir yol yoktur.”