CHP-DSP görüşmesi sona erdi: DSP olağanüstü toplanacak

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından CHP heyeti, DSP’ye ziyarette bulundu. DSP olağanüstü toplanacak.

CHP-DSP görüşmesi sona erdi: DSP olağanüstü toplanacak

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı DSP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi tarafından karşılandı.

Görüşme sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi bir açıklama yaptı.

Seyit  Torun,  “31 Mart yerel seçimleri sonrası bir değerlendirme yapmak üzere, DSP genel merkezini  ziyaret ettik güzel bir görüşme oldu. Süreci değerlendirdik. İçinde bulunduğumuz durumu değerlendirdik.  Görüş alış verişinde bulunduk. Bu görüşmelerimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Bugün Türkiye’nin son haftada içine sürüklendiği bir demokrasi ve hukuk mücadelesini değerlendirmesini yapmak üzere CHP Heyetiyle birlikte bir görüşme yaptık” diyerek sözlerine başlayan Hasan Erçelebi, “DSP, 24 Haziran seçimlerine YSK’nin hukuksuz ve demokrasiye aykırı davranışıyla sokulmamıştı. O zaman bütün feryadımızı Türkiye’ye yaymaya çalıştık ama kimseye duyuramadık. Bugün görüyoruz ki ‘Bize dokunmaya yılan bin yaşasın’ diyen herkes bu yılandan zarar gördü ama biz öyle söylemiyoruz” dedi.

Erçelebi, “DSP, her zaman hukukun üstünlüğü, demokrasinin yaşaması için mücadele etmiştir. Bugün de demokrasinin yaşaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim iki gücümüz var: Hak ve halk” ifadelerini kullandı.

Erçelebi sözlerine şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Önder Aksakal, cumartesi Başkanlık kurulumuzu, pazar günü de PM’yi olağan üstü toplantıya çağırdı. Bu toplantılarda Türkiye’nin gündemini ve geldiğimiz gelişmeleri değerlendireceğiz ve bu görüşmeler devam edecek. Türkiye’de demokrasinin yaşaması için partiler arası diyaloğun sürekli olmasını istiyoruz. Türkiye’yi içinde bulunduğu bu hukuksuzluk sürecinden çıkaracağız. Demokrasi de hukuk da hepimize lazımdır. Kaybetmeden sahip çıkalım”

Erçelebi, “Muammer Aydın’ın adaylıktan çekilmesi söz konusu mu?” sorusuna, “Yetkili birimlerimizi toplayıp, görüşeceğiz ve sizleri gelişmelerden haberdar edeceğiz” şeklinde cevap verdi.