CHP doğruladı: 'Taklacı bakan' İdris Naim Şahin'le adaylık için görüşülüyor

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i Ordu'dan aday göstermek için temasta olduklarını doğruladı.

CHP doğruladı: 'Taklacı bakan' İdris Naim Şahin'le adaylık için görüşülüyor

AKP’nin kurucuları arasında yer alan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu’da CHP’nin veya CHP ile birlikte ‘İyi Parti’ ortaklığının adayı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabileceği öne sürülmüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un “Şahin’in değerli bir siyasetçi olduğunu” öne süren “Gerek bakanlığı esnasında gerekse sonrasında hiçbir zaman halktan kopmadı” şeklindeki övgü dolu sözleri bu iddianın yabana atılmayacak türden olduğunu göstermişti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da bugün yaptığı açıklamada, İdris Naim Şahin’le adaylık için temas kurulduğunu doğrulayarak “Ortada bir görüşme süreci var. Bu görüşme sürecinin sağlığı bakımından açıklamaları bu görüşmeleri yapan arkadaşlarımızın yapması daha doğru olacaktır” dedi.

“TAKLACI BAKAN” OLARAK HATIRLANIYOR

İdris Naim Şahin, 2012 yılında Erzurum’da yaptığı bir ziyarette kendisini karşılayan 60 yaşındaki bir vatandaşın “Sayın bakanım, senin geldiğine çok sevindim” demesi üzerine “Nerden bileyim sevindiğini? Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim” diyerek vatandaşı davul zurnayla oynattığı görüntüleri ve sayısız gafıyla hatırlanıyor.