Cezaevinde uyuşturucu baronuna 'telefon' servisi!

Yapılan ihbarda, uyuşturucu baronu İnan'ın cezaevi müdürü dahil tüm personeli parayla kontrol altına aldığı belirtilmesine karşın, cezaevi müdürü Murat T. hakkında dava açılmaması dikkat çekti.

Cezaevinde uyuşturucu baronuna 'telefon' servisi!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, “uyuşturucu baronu” olduğu belirtilen Kadir İnan’a “tutuklu bulunduğu cezaevinde cep telefonu verdikleri” gerekçesiyle, arasında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 8 kişi hakkında dava açtı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen bir ihbarda, “Kayseri Bünyan Cezaevi’nde yatmakta olan FETÖ’cü mafya babası Kadir İnan cezaevinde cep telefonu kullanıyor. Güvendiği adamlarından biriyle görüntülü konuştu ve kulak misafiri olduğum kadarıyla, cezaevinden kaçmayı planlıyorlardı. Adamlarının ortamlarda konuştuğu kadarıyla cezaevi müdürü ve neredeyse bütün gardiyanları para vererek, emrine aldığı konuşuyorlar” ifadeleri yer aldı.

HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet‘ten Alican Uludağ’ın haberine göre, bunun üzerine İnan’ın, Serhat Ezer ve Volkan Kara isimli kişilerle beraber kaldığı Kayseri 1 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu A-26 No’lu odada arama yapıldı. Yapılan aramada, bir yastığın içinde cep telefonu ve kulaklık, bir yatağın içinde de şarj aleti bulundu.

Dava iddianamesinde, biri vardiya sorumlusu başmemur olmak üzere 4 infaz koruma memuru ile İnan ve oda arkadaşları Serhat Ezer, Volkan Karar ve İnan’ın kardeşi Zülfikar İnan’ın, “cezaevine yasak eşya sokmak” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

MÜDÜRE DAVA YOK

Davanın, Bünyan Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında, hâkim karşısına çıkan sanık infaz koruma memurları, müdür Murat T.’nin, İnan’a özel ilgi gösterdiğini, hatta İnan ile ilgilenmesi için personel görevlendirdiğini anlattı. Sanıkların, müdür Murat T’nin, mahkûm İnan ile yasak olmasına karşın sürekli baş başa görüşmeler yaptığına ilişkin ifadeleri tanık beyanlarıyla da doğrulandı. Ancak savcılık, müdür hakkında dava açmadı.