Cezayir Eğitim Bakanı: Okullar namaz yeri değil, ibadethaneleri kapatın

Cezayir Eğitim Bakanı Nuriye bin Gabrit okullardaki ibadethanelerin kapatılıması ve sınıfa dönüştürülmesi için talimat verdi.

Cezayir Eğitim Bakanı: Okullar namaz yeri değil, ibadethaneleri kapatın

Cezayir Eğitim Bakanı Nuriye bin Gabrit okullardaki ibadethanelerin kapatılıp sınıfa dönüştürülmesi için talimat verdi.

Bakan Bin Gabrit, Burc Buariric ilindeki ziyareti sırasında gazetecilerin, Fransa’nın başkenti Paris’teki Uluslararası Cezayir Okulu’nda bir öğrencinin kurum içinde namaz kıldığı gerekçesiyle cezalandırılması olayına ilişkin yöneltilen soruyu, “Öğrenciler, okullara eğitim için gidiyor, başka bir şey için değil. Bu uygulamanın (namaz) yeri okul değil, evdir.” diye cevapladı.

Bu açıklamadan birkaç gün önce Eş-Şuruk gazetesinin haberine göre, Bin Gabrit düzenlenen bir toplantıda milli eğitim müdürlerine okullardaki ibadethanelerin kapatılması ve bu bölümlerin, eğitim kurumlarındaki sınıflara dönüştürülmesi talimatını verdi.

GERİCİLERDEN TEPKİ

Cezayirli Müslüman Alimler Derneği ise Bakan Bin Gabrit’in talimatını kınayarak, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından bu açıklama karşıtı kampanya başlattı.

Dernek Başkanı Abdurrazık Kasum, El-Basair gazetesinde konuya ilişkin kaleme aldığı makalede, bu uygulamanın, Siyonist hapishanelerinde, faşist rejimlerde bile yapılmadığını öne sürüp, Hükümet’i, “bu durumun Cezayirli anne-babalar ile Fransa’daki Cezayirlilerin kendi devletlerine karşı bir tutum alabileceği” yönünde tehdit etti.