Cezaevine yürüyen HDP'lilere polis saldırısı

HDP Diyarbakır il binasından E Tipi Kapalı Cezaevi’ne doğru yürüyen gruba polis saldırdı HDP milletvekilleri ile bazı yurttaşlar darp edildi.

Cezaevine yürüyen HDP'lilere polis saldırısı

HDP Diyarbakır il binasından E Tipi Kapalı Cezaevi’ne doğru yürüyen gruba polis saldırdı. HDP milletvekilleri ile bazı yurttaşlar darp edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binasından çıkan ve aralarında milletvekilleri Saliha Aydeniz, Semra Güzel ve Musa Farisoğulları’nın da bulunduğu grup, 64 gündür açlık grevinde bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yürüdü. Polis saldırısının gerçekleştiği gruptan milletvekilleri ve bazı yurttaşlar darp edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı habere göre; polisler, yürüyüşe geçen kitleye anons aracıyla uyarılarda bulunarak, yürüyüşü engellemeye çalıştı. Yürüyüşü engelleyemeyen polisler, HDP’li vekiller ve yurttaşları darp etti. Polis müdahalesi sırasında HDP’li vekiller Semra Güzel, Remziye Tosun, Saliha Aydeniz ve Musa Farisoğulları ile isimleri öğrenilemeyen çok sayıda kadın, polislerce sert bir şekilde darp edildi.

YERDE TEKMELEDİLER

Bunun üzerine HDP’li vekiller Remziye Tosun, Saliha Aydeniz ve Musa Farisoğulları, Karacadağ Caddesi üzerinde yolu trafiğe kapatarak, oturma eylemi gerçekleştirdi. HDP’li iki vekil burada polislerce darp edilerek, kaldırıldı. Duruma tepki gösteren milletvekili danışmanları ve kadınlar da darp edildi. Bu sırada milletvekillerinin darp edilmesine tepki gösteren bir kadının polislerce dakikalarca yerde tekmelenmesi kameralara yansıdı.

HDP’Lİ VEKİLLER İKİNCİ KEZ DARP EDİLDİ

HDP’li vekillerin darp edilmesine tepki gösteren ve cezaevine yürümek isteyen 3 kişi, darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren vekiller, burada bir kez daha darp edildi.

Müdahaleler sırasında gözaltına alınan 3 kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HDP milletvekilleri, kendilerini darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.