'Cezaevi Sendikası' yöneticisi infaz koruma memuru Hakkari'ye sürüldü

Ceza ve Tevkifevleri Memurları Derneği Genel Başkanı Mustafa Balık, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sürüldü. Balık, "Genel müdürlük ve kurum idarecileri hak aramamızdan örgütlenmemizden rahatsız oldu" dedi.

'Cezaevi Sendikası' yöneticisi infaz koruma memuru Hakkari'ye sürüldü

Ceza ve Tevkifevleri Memurları Derneği Genel Başkanı Mustafa Balık, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Hakkari’ye sürgün edildi.

İnfaz koruma memuru olan Balık, görevli olduğu Antalya’daki cezaevinden Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Balık karara tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı “Masa başında kalem ile yaptığınız hukuksuz atama işlemini 60 bin çalışanımız vicdanlarında sorguluyor. Çalışmalarım ve mücadelem Hakkari’de de daha fazlasıyla aynen devam edecektir. Kalem ve yetki sizde, vicdan bizde” ifadeleriyle gösterdi.

60 BİN MEMURUN YARISI SAYFAYA ÜYE

Haberimizvar.net isimli siteye konuşan Balık, sürgün edilmesine varan süreci ise şöyle anlattı:

“Dernek adına üyelerimizin yaşadığı sorunlar veya hakları ile ilgili konularda birkaç paylaşım nedeniyle hakkımda adli- idari soruşturmalar açtırarak susturamadılar. İhraç istediler, ellerinde kaldı. Bu sefer en uçtaki Hakkari’ye sürdüler. Cezaevlerinde 60 bin memur var. Bunun 27 bin 250’si, yani yarısı Cezaevi Sendikası isimli kurup yönettiğim gruba üyeler. Dernek adına 150 idari dava açtık. Emsal kararlar çıktı. Devam eden 100 civarında davamız var. Genel müdürlük ve kurum idarecileri hak aramamızdan, örgütlenmemizden rahatsız oldu.”