Çeviri Odası yayına başladı!

Bundan böyle her çarşamba "Çeviri Odası" yayında olacak.

Çeviri Odası yayına başladı!

Manifesto olarak yeni bir bölüme daha başlıyoruz. Her hafta düzenli olarak yayınladığımız ve 104 haftayı geride bırakan Pusula bölümümüz gibi şimdi Sosyalist Kültür ve Çeviri Odası diye iki bölüm daha yayına başlıyor.

Çeviri Odası, dünyadaki siyasal olayları, yorumları ve analizleri okuyucularımıza sunmak amacıyla düşünüldü. Dünyadaki siyasi ve toplumsal gelişmeler ile dünyanın birçok bölgesindeki farklı siyasi tartışmaları okuyucularımıza kazandırmak istedik. Elbette dünya solunun değerlendirmeleri ve yaptıklarını da doğrudan aktarmanın da yararlı olacağını düşündük.

Doğaldır ki doğrudan yabancı bir dille yazılmış yazıyı Türkçeye çevirirken yazının orijinalliğini korumak gerektiği gibi çeviri yazılarına yorum katma durumumuz da bulunamaz. Bu durum Çeviri Odası’nda yayınlanan yazıların doğrudan portalımızı bağlayıcı yazılardan oluşamayacağını da gündeme getiriyor. Okuyucularımız bu bölümde çıkan yazıları portalımızın doğrudan savunduğu görüşler olarak ele almamalıdır. Ancak dünyadaki ve dünya solundaki gelişmeleri aktarmakla yetindiğimiz bilinmeli.

Bundan böyle her çarşamba “Çeviri Odası” yayında olacak. Umarız ülkemizin siyasi ve toplumsal sorunlarıyla yüzyüze gelen okuyucularımız, dünyadaki gelişmeleri de takip ettiğinde daha geniş bir perspektifle bakabilme şansına kavuşurlar. En azından emperyalist tekellerin gözlüğünden değil, başka bir açıyla dünyadaki gelişmeleri izlemeleri gazetemanifesto.com’un hedeflerinden birisi.

İyi okumalar dileriz.