'Cenazelerimiz yıkanmayacak' diyerek oy istiyorlar

AKP'nin seçimlere günler kala evlerde yürüttüğü birebir propaganda çalışmalarında Ekrem İmamoğlu'na yönelik dini ve etnik vurgular yaptığı belirtiliyor.

'Cenazelerimiz yıkanmayacak' diyerek oy istiyorlar

İBB Başkanlığı seçimlerine günler kala AKP’nin propaganda çalışmaları kapsamında girdiği evlerde izlediği ‘strateji’ye ilişkin şaşırtmayan detaylar ortaya çıktı.

AKP kulislerinden bilgileri köşesinde aktaran Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim sürecinin kalan dört günde “fırtına gibi şiddetini arttırarak devam edeceğine” dikkat çekerken “Bu kez aykırı söylem CHP yerine, doğrudan adayı Ekrem İmamoğlu üzerine kurulacak.” dedi.

Bunun bir örneğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü mitinginde görüldüğünü belirten Sarıkaya, Erdoğan’ın İmamoğlu’nu geçmiş dönemde attığı tweet üzerinden doğrudan ‘FETÖ’ ile ilişkilendirmesini örnek verdi.

Beklentinin Erdoğan’ın bu hafta sonuna doğru çok büyük bir miting ile “propaganda sürecini taçlandırmak ve güçlü oldukları görüntüsünü” vermek olduğu dile getiren Sarıkaya, evlerde birebir yapılan görüşmelerde olanları ise şu şekilde anlattı:

“Anlatıldığına göre evlere yapılan ziyaretlerde de İmamoğlu’nun kimliği üzerinden yürütülen bir propaganda gerçekleştiriliyor.

“Pontus…” üzerinden başlayan, tepki oluşunca da söylemden çekilen propaganda, birebir evlerde gerçekleşen görüşmelerde bu kez, “Kendisi Rum… İsraftan söz ettiği cenazelerimizin yıkanmaması” yönünde söyleme dönüşmüş.

Şunu belirtmeliyim TBMM kulisinde dün sohbet ettiğim AK Partili bazı milletvekilleri de bu propagandanın sıkıntı yarattığına inanıyordu, “Bu bize 31 Mart öncesi ne kazandırdı ki şimdi oy getirecek” hayıflanması içindeydi.”