Cemil Bayık Washington Post'a yazdı, Dışişleri'nden tepki geldi

Dışişleri Bakanlığı, Washington Post'ta Cemil Bayık'ın makalesinin yayımlanması sonrası "Bu yaklaşım terörle mücadelede ikiyüzlü uygulamanın yeni ve vahim bir örneğidir" açıklaması yaptı.

Cemil Bayık Washington Post'a yazdı, Dışişleri'nden tepki geldi

ABD’de yayımlanan Washington Post gazetesinde PKK yöneticilerinden Cemil Bayık’ın makalesine yer verilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki açıklaması geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “ABD dahil birçok ülkenin terör örgütleri listesinde yer alan, on binlerce masum insanı hunharca katletmiş olan PKK’nın elebaşlarından biri bugün Washington Post gazetesini kullanarak alenen terör propagandası yapmıştır. Bu yayınla birlikte, uluslararası toplumun terörizmle mücadelede en temel taahhüdü olan ‘terörizmin teşvik edilmesinin önlenmesi’ ilkesi ağır biçimde ihlal edilmiştir. Terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması elzemdir” denildi.

Açıklamada, “PKK’nın terör propagandasına alet olan ve DEAŞ, El Kaide ve diğer terör örgütleri konusunda sergilenen duyarlılıkla bağdaşmayan bu yaklaşım terörle mücadelede ikiyüzlü uygulamanın yeni ve vahim bir örneğidir” ifadeleri yer aldı.

Bayık, Amerikan Washington Post gazetesine “Şimdi Kürtlerle Türk devleti arasında barış zamanı. Bunu harcamayalım” başlıklı bir makale yazmış ve  “Türkiye sınırları içinde, Kürt sorununun politik çözümünü müzakere etme taahhüdümüzü bir kez daha ilan ediyoruz. Daha önce söylediğimizi tekrarlıyoruz: Öcalan bizim müzakerecimizdir. Öcalan’la son süreçte kurulan irtibat yoluyla değindiği tüm noktalara katılıyoruz ve kendisinin özgürce çalışabilmesi, sürece katkı sunabilmesinin gerekliliğini vurguluyoruz. Daha net konuşmak gerekirse, İmralı hapishanesinden ev hapsine alınması gerektiğini söylüyoruz.” demişti.