'Celal Doğan CHP'nin adayı oluyor'

Son olarak HDP'den vekil olarak Meclis'e giren Celal Doğan'ın Gaziantep'ten CHP'nin adayı olacağı belirtiliyor.

'Celal Doğan CHP'nin adayı oluyor'

Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan, daha sonra ise HDP’den İstanbul Milletvekili olan Celal Doğan’ın CHP ve ‘İyi Parti’nin ortak adayı olacağı öğrenildi. İddiaları doğrulayan Doğan, yaptığı açıklamada ‘adayım’ dedi.

Gaziantep GAP Gazetesi‘ne açıklamalarda bulunan Celal Doğan, iddiaları doğrulayarak birkaç gün içinde adaylığının açıklanacağını duyurdu.

Adaylığı için büyük talep geldiğini belirten Doğan, siyasilerden ve halktan gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu açıkladı.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde HDP’nin Gaziantep 1.sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Celal Doğan, Gaziantep 1. sıra milletvekili olarak Meclis’e girmişti.

ORDU-ANTEP PAZARLIĞI

Öte yandan ‘Celal Doğan’ fikrinin arkasında neyin olduğuna dair Antep yerel medyasında dikkat çeken bilgilere yer verildi. Buna göre CHP Gaziantep il başkanı Melih Meriç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na “Celal Doğan olmazsa seçimi kazanamayız” dedi. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine Meral Akşener’e “Gaziantep Büyükşehir bize geçsin. Ordu’yu size verelim” teklifi yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun bu teklifine Akşener’in de Ordu teklifine sıcak baktığı belirtiliyor.