Çekmeköy'de helikopter düştü: 4 asker hayatını kaybetti

Çekmeköy'de helikopter düştü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çekmeköy'de helikopter düştü: 4 asker hayatını kaybetti

İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopter düştü. Bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 3 askeri personel yaralandı, 1 asker hayatını kaybetti. Daha sonra gelen bilgilere göre yaralı 3 askerin de kurtarılamadığı öğrenildi.

Manifesto’ya ulaşan ilk bilgilere göre; helikopterden bir asker aşağıya atladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin zorunlu iniş yaparken düştüğünü söyledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem “Belediye ekiplerimiz ve çok sayıda ambulans olay yerinde” açıklamasını yaparken “Sitenin bahçesinde, apartmanların arasına düştü” dedi.

Erdem, açıklamasında 1 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

HELİKOPTERİN DÜŞME ANINA AİT GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Çekmeköy’de arıza sonrasında, boş araziye inmeye çalışırken düşen askeri helikopterin düşme anına ait görüntüler yayınlandı:

VALİ KESİN SAYIYI AÇIKLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan helikopter kazasıyla ilgili açıklama geldi. Yerlikaya, “Helikopter bilinmeyen bir nedenle saat 18.51’de düştü. Kazada 4 askerimiz şehit oldu” dedi.

MSB: DÜŞME NEDENİ HENÜZ BELİRSİZ

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında “İstanbul / 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır” denildi.

GEÇEN SENE DE BİR ASKERİ HELİKOPTER DÜŞMÜŞTÜ

Kasım ayında da İstanbul Sancaktepe’de eğitim uçuşu için havalanan askeri helikopter binaların arasına düşmüştü. Kazada 4 asker hayatını kaybetti.

İşte Manifesto’ya ulaşan ilk görüntüler:

VALİ ÇEVİK KUVVET EŞLİĞİNDE GELDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kaza alanına çevik kuvvet eşliğinde geldi. Çevredekilerin alana yaklaştırılmadığı belirtildi. İşte valinin olay yerine geliş görüntüleri: