Çeçen cihatçıların komutanı Hamza Şişani, Suriye Ordusu tarafından öldürüldü

Suriye’de Çeçen cihatçıların komutanı terörist Hamza Şişani, Hama’da Suriye ordusuna karşı düzenlediği bir saldırıda, Suriye Ordusu tarafından öldürüldü.

Çeçen cihatçıların komutanı Hamza Şişani, Suriye Ordusu tarafından öldürüldü

Suriye’deki Kafkasyalı cihatçılar hakkında raporlar hazırlayan bir yayın kuruluşu, Ecned El Kavkaz liderleirden Naibi Zelimhan adıyla da bilinen Hamza Şişani’nin Hama’da Suriye Ordusu’na saldırırken öldürüldüğünü yazdı. Siteye göre Ensar El Tevhid isimli El-Kaide bağlantılı örgütün saflarında operasyona katılan Hamza Şişani, dün ya da önceki gün Suriye Ordusu tarafından öldürüldü.

Kaynaklar Hamza Şişani’nin Ensar El Tevhid’in yanında savaşa katılsa da bağımsız hareket ettiğini bildirdi. Hamza Şişani ünlü Çeçen cihatçı teröristlerden biri olarak biliniyor.

Ecned El Kavkaz, Hamza Şişani hakkında henüz bir açıklama yayınlamadı.

Hamza Şişani, Ecned El Kavkaz Lideri Abdul Hakim Şişani ile 2009 yılında Türkiye’de tanıştıktan sonra gruba dahil olmuştu.

2004 yılında 17 yaşındayken Dağıstan’da cihatçı teröristlere katılan Hamza Şişani, 2005 yılında Çeçenistan’da ve daha sonra 2009 yılında da Suriye’deki cihatçıların saflarında bulundu.Rus basınında, Şişani’nin ölümüyle ilgili çok sayıda haber çıkmıştı. Moskova’dan yapılan resmi açıklamalarda da, Şişani’ni öldürüldüğü açıklanmıştı.