Çaycuma'da ücretleri ödenmeyen işçiler çatıya çıktı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde yaklaşık 2 yıl önce Özbulut İnşaat tarafından yapımına başlayan İmam Hatip Ortaokulu inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesi ile okulun çatısına çıktı.

Çaycuma'da ücretleri ödenmeyen işçiler çatıya çıktı

İnşaat işçilerini isyan ettiren hak gaspının meydana geldiği yer Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yapımı devam eden imam hatip okulu inşaatı oldu.İşçiler, Özbulut İnşaat tarafından yapımına devam edilen inşaatta aylardır ücretlerinin ödenmemesi üzerine eylem yaptı.

İstanbul’dan gelerek Ocak ayından beri inşaatta çalıştıklarını belirten işçiler Ramazan Gümüş ve Cengiz Altuntaş seslerini duyurmak için 5 katlı okulun çatısına çıkarak kiremitleri aşağı atmaya başladı. Yetkili birisi ile görüşmek istediklerini belirten işçilerden Ramazan Gümüş, “En son Kurban Bayramı’nda bin lira gibi çok küçük bir ödeme yapıldı. Ondan sonra 100-200 lira harçlık verdiler. 15- 20 işçi ile başladık ve işçilerin çoğu geri döndüler. Biz iki kişi kaldık, inşaatta yatıyoruz. Paramızı alıp bizde ailelimizin yanına dönmek istiyoruz. Sürekli bize ‘İki gün sonra, 3 gün sonra verilecek diye oyaladılar’ diye konuştu.

İnşaata gelen İlçe Milli Eğitim ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli çatıda oturma eylemi başlatan işçileri ikna ederek aşağı indirdi. İfadeleri alınmak üzere karakola götürülen işçiler Kaymakam Muharrem Coşgun ile görüşecek.