Çavuşoğlu'ndan Trump'ın 'teşekkür'üne: Trump'ın memnuniyeti önemli...

Bakan Çavuşoğlu, bugün gün boyunca gündem olan Trump'ın Erdoğan'a mektubunu ve anlaşma sonrası yazdığı "Teşekkürler Erdoğan. Milyonlarca hayat kurtuldu" şeklindeki paylaşımını da değerlendirdi.

Çavuşoğlu'ndan Trump'ın 'teşekkür'üne: Trump'ın memnuniyeti önemli...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beştepe’de 4 saat 20 dakika süren Türkiye-ABD heyetlerinin görüşmeye ilişkin açıklama yaparken, ABD Başkanı Donald Trump’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı 9 Ekim tarihli mektupla ilgili de konuştu.

Çavuşoğlu’nun anlaşmaya ilişkin açıklamaları sonrası soru-yanıt kısmına geçildi. Bir gazeteci Çavuşoğlu’na Trump’ın hem bugünkü anlaşma için attığı “Teşekkürler Erdoğan milyonlarca hayat kurtuldu” şeklindeki tweet’ini hem de sözkonusu mektubu sordu.

Bakan Çavuşoğlu, tweet için “Trump’ın tweetleri şaşırtmıyor artık. Aynı konuda kısa süre içinde tweetler atması Amerikan toplumunun da ilgisini çekiyor. Dolayısıyla Trump’ın mutabakattan memnuniyet duyması önemli. Milyonlar diye rakamları abartır ya da abartmaz ona birşey diyemeyeceğim.” dedi.

Çavuşoğlu mektup için ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz harekatı ne zaman başlattık, 9’unda başlattık. Dolayısıyla biz zaten cevabımızı sahada verdik. Bizim herhangi bir teröristle müzakereye giremeyeceğini Cumhurbaşkanımız bizzat söylemiştir. Mektubun yakışıp yakışmadığına ise Amerikalılar zaten cevap veriyor. Biz böyle bir seviyesizlik olduğu zaman da işin doğrusu Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Devleti yönetiyoruz. Cumhurbaşkanımızın böyle bir seviyeye inmesi de hiçbir zaman olmamıştır, olmaz da.”