Çavuşoğlu'ndan Patriot açıklaması: ABD'lilerle müzakereler başladı

Çavuşoğlu, Patriotlar için ABD ile müzakerelerin başladığını duyurdu.

Çavuşoğlu'ndan Patriot açıklaması: ABD'lilerle müzakereler başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’den talep edilen Patriot füzeleri için “İki yıl önce gönderdiğimiz mektuba Amerikalılardan olumlu cevap geldi ve müzakereler başladı” açıklamasında bulundu.

Eskişehir’in yerel televizyonu Kanal 26’da programa katılan Çavuşoğlu, Rusya ile varılan S-400 anlaşmasından geri dönülmesinin mümkün olmadığını, anlaşmasının iptal edilemeyeciğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, “S-400’lerle ilgili müzakereler bitti, anlaşma imzalandı. Şimdi bu yılın sonuna doğru sonbaharda teslim edilecek. Biz Patriot alamadığımız için S-400’ü aldık” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD ile müzakerelerin başladığını ise şöyle duyurdu: “Bugüne kadar Patriot konusunda, en son yaklaşık 2 yıl önce gönderdiğimiz mektuba olumlu bir cevap geldi Amerikalılardan ve müzakereler başladı… Batılılardan, müttefiklerimizden alamadığımız için S-400 aldık… Şimdi Amerikalılar Patriot satabileceklerini söylediler ve heyetlerimiz müzakere ediyor. Şimdi Amerika bunu söylüyor ama bizim için önemli şeyler var. Birincisi fiyat. İkincisi teslim süresi. Üçüncüsü ileride ortak üretim ya da teknoloji transferi olacak mı, olmayacak mı? Teslim süresiyle ilgili itirazımıza, özellikle bir sistem için Amerika, şu anda bir tane sistemi daha önce verebileceklerini söyledi. Bu iyi.”