Çavuşoğlu: YPG’lilerin DEAŞ’lıları para karşılığında serbest bıraktığı bilgileri geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili konuştu. Çavuşoğlu, operasyon öncesi Türkiye'nin bilgilendirildiğini söylerken, "YPG'lilerin para karşılığında DEAŞ'lıları serbest bıraktığı bilgileri geliyor" dedi.

Çavuşoğlu: YPG’lilerin DEAŞ’lıları para karşılığında serbest bıraktığı bilgileri geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gine-Bissau Dışişleri Bakanı Suzi Carla Barbosa ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’ye yönelik operasyon öncesinde Türkiye’ye bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunulduğunu açıkladı. Çavuşoğlu ”YPG’lilerin para karşılığında DEAŞ’lıları serbest bıraktığı bilgileri geliyor. Terör örgütünden başka bir şey beklenmez” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“ABD, 120 saat sonunda YPG’li teröristlerin buradan çıkarıldığını taahhüt etti. Dolayısıyla anlaşmamız da bu yöndeydi. Önce ara verme, sonra da teröristler çıktıktan sonra harekatı durdurmak. Eğer çıkmayan birisi varsa, taciz olursa Türkiye’nin vurma hakkı vardır. Tek tük çıkmadıklarını görüyoruz. Biz de bunları etkisiz hale getireceğiz. Aynı anlamda Rusya ile yaptığımız mutabakatta da eğer burada 150 saat sonunda YPG’liler çekilmezse Kobani’den Irak’a kadar 444 km’de 30 km derinliğe çekilmezlerse Türkiye bu teröristleri buradan temizler. Çıkmayan varsa temizleriz. Harekata ara verdik veya durdurduk demek hiçbir şey yapmayacağız anlamına gelmez. Temizlik çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.”