Çavuşoğlu: Ülkenin parçalanmasını isteyen kim varsa Millet İttifakı'nda

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP'nin başını çektiği Meclis'teki muhalefet partilerinin seçim ittifakı için "Ülkenin parçalanmasını isteyen kim varsa içlerinde" iddiasında bulundu.

Çavuşoğlu: Ülkenin parçalanmasını isteyen kim varsa Millet İttifakı'nda

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Antalya’nın Serik ilçesinde AKP’nin seçim ofisinin açılışına katıldı.

AKP Serik Belediye Başkanı adayı Enver Aputkan, AKP’li ve MHP’li ilçe yöneticileri ile ‘Cumhur İittifakı’nı destekleyenlerin katıldığı açılışta konuşan Çavuşoğlu, 17 yıldır aktif siyaset hayatında en çok geldiği ilçenin Serik olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ittifaklar kurulduğunu söyleyen Çavuşoğlu, önemli olanın, kiminle ve ne için ittifak yapıldığı olduğunu söyledi. Geçen seçimde ‘kirli ittifak’ olduğunu ancak bu ittifakın adının konulmadığını ifade eden Çavuşoğlu, “Kirli ittifakın adı Millet İttifakı değil, zillet ve illet ittifakıdır” diye konuştu.

“Bu ittifakın içinde terörü destekleyenler ve teröristler olduğunu” ileri süren Çavuşoğlu, “Ülkenin parçalanmasını isteyen kim varsa hepsi bu ittifakın içinde, FETÖ de bunun içinde. Gerçek anlamda milliyetçi olan CHP’liler, birçok yerde bu gerçeğin farkında. Ççok ciddi huzursuzluk var. İYİ Parti’ye oy verenler içinde de ciddi rahatsızlıkları görüyoruz. CHP’nin içinde PKK sempatizanları var, teröristlerin cenazelerine katılıyorlar” ifadelerini kullandı.