Çavuşoğlu: S-400 anlaşmasının ertelenmesi gündemde yok

ABD ile Türkiye’nin arasını açan S-400 savunma sistemi ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi almasına tepki gösteren Washington ile Ankara arasında kriz çıkmıştı. Öyle ki ABD, S-400 alma konusunda geri adım atmayan Türkiye’nin üreticilerinden olduğu F-35’lerin satışını engelleyeceğine dair hamle yapmayı gündeme getirmişti.

Çavuşoğlu: S-400 anlaşmasının ertelenmesi gündemde yok

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “S-400 anlaşmasıyla ilgili erteleme veya durdurma gündemde değil, bitmiş bir anlaşma ertelemeyi neden konuşalım. S-400 ve F-35’lerle ilgili komisyon kurulması için ABD ile görüş alışverişimiz devam ediyor. ABD yapıcı ve iyi niyetliyse telifimizi kabul eder” dedi.

Çavuşoğlu Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak da, “İdlib çalışma grubunun bir an önce bir araya gelmesiyle ilgili Putin ve Erdoğan mutabık kaldı. Suriye hükümet güçlerinin saldırganlığı, anayasa komisyonu kurulması konusunda mesafe kat edilmişken zarar veriyor. Saldırıların durması gerekiyor; İran ve Rusya garantör, yükümlülükleri var” dedi.