Çavuşoğlu: NATO müttefiki olarak NATO'nun politikalarını destekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ile ABD arasındaki Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) anlaşmasının iptali" konusundaki soruya "NATO müttefiki olarak NATO'nun politikalarını desteklediklerini" söyleyerek yanıt verdi.

Çavuşoğlu: NATO müttefiki olarak NATO'nun politikalarını destekliyoruz

AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) Toplantısı’na katılmak üzere Romanya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı öncesi gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, Rusya ile ABD arasındaki Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) anlaşmasının iptal edilmesi konusundaki soru üzerine, “NATO müttefiki olarak NATO’nun politikalarını desteklediklerini” vurguladı.

Bu konuda eş zamanlı olarak “caydırma ve diyalog politikası” güttüklerini belirten Çavuşoğlu, “Bugünlerde bu tarz problemlerin üstesinden gelmek için daha çok diyaloğa ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, bugün ülkesinin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekildiğini açıklayacağı öne sürülüyor. Pompeo, Aralık 2018’de Brüksel’de yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, Rusya’ya INF Anlaşması’na uyması için 60 günlük süre verdiklerini açıklamıştı. O süre 1 Şubat’ta doluyor.

“VENEZUELA ALLAH KORUSUN İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENEBİLİR”

Öte yandan AP’nin, Venezüella’da kendini ‘geçici devlet başkanı’ ilan eden ABD destekli Juan Guaido’yu tanımasıyla ilgili soruya da Çavuşoğlu, “Bu şekilde dışarıdan müdahale sağlıklı değildir, doğru değildir, çözüm getirmez. Sorunu daha da derinleştirir. Allah korusun içeride bir iç savaşa bile ülke sürüklenebilir” yanıtını verdi.