Çavuşoğlu Kürecik'i kapatırız demişti: Şimdi ne olacak?

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde, Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı oylanması üzerine Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama yaptı.

Çavuşoğlu Kürecik'i kapatırız demişti: Şimdi ne olacak?

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde, Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı oylanması üzerine Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD Senatosu’nun kararı siyasi bir gösteriden ibarettir. Hukuki bağlayıcılığı ve geçerliliği yoktur. Tarihi siyasi amaçlar için kullananlar gerçeklerle yüzleşmek istemeyen korkaklardır.” ifadelerini kullandı.

“KÜRECİK’İ KAPATIRIZ”

2010 yılının son günlerinde sessiz sedasız AKP iktidarı tarafından temeli atılan Malatya Kürecik Radar Üssü tüm uyarılar kulak arkası edilerek aktif hale getirilmişti. Bugün gelinen noktada ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD, Türkiye’ye yaptırım uygularsa biz de Kürecik’i kapatırız” derken aslında bu üssün NATO’dan ziyade ABD’nin kontrolünde olduğunu ve en önemlisi, üssün kuruluşunun yanlışlığını da kabul etmiş oldu.

“TÜM ALTERNATİFLER DEĞERLENDİRİLİR”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD ile kriz neticesinde ABD Kongresi’nden yaptırım kararı çıkarsa Türkiye’nin adımları ne olabilir? İncirlik’in statüsü gündeme gelebilir mi?” şeklindeki soru üzerine şu ifadeleri kullandı: “İncirlik de gelir, Kürecik de gelir, her şey gelir. Kötü senaryoyu varsayımlar üzerine konuşmak istemiyoruz. Kongrenin karar alması yetmez. Yönetimin alacağı karar önemlidir. Sonuçta en kötü senaryoyu düşünürsek milletimizin taleplerini de değerlendiririz, o zaman karar veririz. Tüm alternatifler değerlendirilir.” demişti.