Çavuşoğlu: İzmir'de gördüğüm her CHP'li 'Ne olur gelin artık, sizi seçeceğiz' diyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da partisinin bir başkan adayının tanıtım toplantısında konuşurken İzmir'de gördüğü her CHP seçmeninin kendilerine "Ne olur gelin artık" diye seslendiğini öne sürdü.

Çavuşoğlu: İzmir'de gördüğüm her CHP'li 'Ne olur gelin artık, sizi seçeceğiz' diyor

Antalya’da yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “bu seçimin çok farklı olduğunu, kentlerde yaptığı ziyaretlerde önemli gözlemleri olduğunu” belirtirken İzmir’de karşılaştığını iddia ettiği durumu anlatarak “Nihat Zeybekçi kardeşimle dolaşırken gördüğüm her CHP’li, ‘Yeter artık, biz enayi değiliz. Bize hizmet edecek insanları seçeceğiz. Ne olur gelin artık, sizi seçeceğiz’ diyorlar.” dedi.

Çavuşoğlu, AKP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç’in tanıtım toplantısında, “projelerin birbirinden güzel, Muratpaşa ilçesini güzelleştirecek, insanları mutlu edecek, herkese huzur getirecek nitelikte olduğunu” söyledi.

Bu seçimin çok farklı olduğunu, kentlerde yaptığı ziyaretlerde önemli gözlemleri olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, insanların ideolojiden uzaklaştığını, şehirlerine önem verdiklerini, sahiplendiklerini öne sürdü.”

Sadece Antalya’da değil, İzmir’de, Ankara’da ya da farklı kentlerde aynı izlenimleri gördüğünü dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “İzmir’de neyi gördüm biliyor musunuz? Nihat Zeybekçi kardeşimle dolaşırken gördüğüm her CHP’li, ‘Yeter artık, biz enayi değiliz. Bize hizmet edecek insanları seçeceğiz. Ne olur gelin artık, sizi seçeceğiz’ diyorlar. Çankaya’da da bunu gördüm. Çünkü yıllardır CHP’ye oy veren vatandaşlarımız, aday kim olursa olsun oy verdi, kapasitesi var, yok… O adaylar da ‘Nasıl olsa biz yine seçileceğiz’ gözüyle baktılar. Ama artık halkımız uyandı, bu seçimde hakim olan ideoloji değil, hakim olan vatan, millet sevgisidir. Milletimizin vatanını, milletini seven partilere, adaylara oy verme eğiliminde.”