Çavuşoğlu Erdoğan'ı yalanladı

"F-35 programının bir parçasıyız" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile F-35 ve S-400 kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu Erdoğan'ı yalanladı

Erdoğan, Rusya ziyaretinde “Su-35 ve Su-57 için “Niye olmasın? Boşuna gelmedik buraya” ifadelerini kullanmıştı. Çavuşoğlu ise “Rusya’dan uçak aldığımızı söylemedik” diye konuştu.

“F-35 programının bir parçasıyız” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile F-35 ve S-400 kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Rusya dönüşü Moskova ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın “Su-35 ve Su-57 uçakları da alternatifler arasında mı?” sorusuna “Niye olmasın? Boşuna gelmedik buraya” sözlerinin aksine “İlk olarak Rusya’dan uçak aldığımızı söylemedik. F-35 programının bir parçasıyız. F-35 alamazsak alternatifleri değerlendiririz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Norveç ziyareti sırasında Oslo’da Norveç Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde konuştu. Çavuşoğlu, “Suriye’de siyasi çözüm bulduğumuzda Türk askeri ülkeden ayrılacak ancak Suriye rejimi siyasi çözüme inanmıyor” dedi.

Çavuşoğlu, Suriye ordusunun, İdlib’deki Türk gözlem noktasına saldırıda bulunmayacağı konusunda, Rusya’nın güvence verdiğini de ifade etti.

İdlib’de Beşşar Esad rejimi ve Rusya’nın saldırılarının devam ettiğini iddia eden Dışişleri Bakanı, “İdlib’deki saldırılar, Avrupa’ya yeni bir sığınmacı akını başlatabilir” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide ile basını karşısına geçtiği sırada “ABD’den F-35 almayı istiyoruz alamazsak farklı alternatiflere bakarız” konuştu.

Çavuşoğlu, Erdoğan’ın sözlerinin aksine ise şöyle konuştu:

“İlk olarak Rusya’dan uçak aldığımızı söylemedik. F-35 programının bir parçasıyız. ABD ile S-400 nedeniyle problemimiz var. Hava savunma sistemi bizim acil olarak ihtiyaç duyduğumuz bir şeydi. ABD ve Diğer NATO müttefiklerinden almaya çalıştık ancak alamadık.”