Çavuşoğlu: Dünyanın her yerinde sözümüz geçiyor, herşey kontrolümüz altında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasını anlatırken "Dünyanın her yerinde varız. Her yerde sözümüz geçiyor." dedi.

Çavuşoğlu: Dünyanın her yerinde sözümüz geçiyor, herşey kontrolümüz altında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Antalya’da, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde konuştu.

Konuşmasında Türkiye’nin dış politikasının “başarı”larını anlatan Çavuşoğlu, bu alanda emin adımlarla yola devam ettiklerini belirtip “Dünyanın her yerinde varız. Her yerde sözümüz geçiyor. Girişimci ve insani dış politikamızla sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yanı başımızdaki sorunların çözümüne katkı sağlıyoruz. Her ülke ile ilişkilerimizi bir üst seviyeye çıkarmak için yoğun çaba sarfediyoruz. Bu durum da ticarete ve ekonomiye yansıyor. Sorunlar olabilir, rahatsız olmayın, her şey kontrolümüz altındadır.” ifadelerini kullandı.

Dünyada serbest ticaret anlaşmaları ve tercihli ticaret anlaşmalarının müzakerelerini Ticaret Bakanlığı ile yürüttüklerini söyleyen Çavuşoğlu, “İnşallah Avrupa Birliği ile de Gümrük Birliği Anlaşması’nın modernizasyonunu gerçekleştireceğiz. Müzakerelere kaldığımız yerden başlayacağız. Bu konudaki gayretleri için de Sayın Bakanımız Pekcan’a teşekkür ediyoruz. Uluslararası ilişkilerde ekonomik ilişkiler önemliyse ihracatın, ticaretin, yurt dışında yatırımların artması, dışarıdan doğrudan sermayenin Türkiye’ye gelmesi için daha çok çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Vizelerin kalkması için yoğun çaba sarfettiklerini belirten Çavuşoğlu, “İhracatçılarımıza artık yeşil pasaport veriyoruz. Arkadaşlarımızın haklı bir talebi oldu. Pasaportu 2 yıllığına veriyormuşuz. 6 aydan az kalınca birçok ülke, o ülkeye girerken zorluk çıkartıyor. Bunun süresini uzatmakta fayda var. İhracatçılarımızı bu anlamda da inşallah rahatlatalım. ” diye konuştu.