çArşı, GFB ve ultrASlan'dan AKP'nin tribünleri susturma yasasına tepki!

çArşı, Genç Fenerbahçeliler ve UltrAslan taraftar grupları dün TBMM'de komisyondan geçirilen 6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası'ndaki değişikliklere tepki gösterdi.

çArşı, GFB ve ultrASlan'dan AKP'nin tribünleri susturma yasasına tepki!
HABER MERKEZİ

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, dün TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilmişti. Taraftar grupları ise ilgili teklife tepki gösterdi.

Beşiktaş taraftar grubu çArşı, Fenerbahçe taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler (GFB) ve Galatasaray taraftar grubu UltrAslan AKP’nin Meclis’e getirdiği 6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası’ndaki değişikliklere tepki göstererek, yasa tasarısının yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

“AYNI MAĞDURİYETLERİN YAŞANMAYACAĞININ GARANTİSİ NEDİR?”

Beşiktaş taraftar grubu çArşı’dan sosyal medya üzerinden yapılan açıklama yapıldı. “Şimdi soruyoruz, ayakları yere basmayan yeni kanun teklifiyle aynı mağduriyetlerin yaşanmayacağının garantisi nedir?” denilen açıklamada “Bu nedenle kanun teklifinin onaylanmadan önce spor kamuoyunda bulunan tüm bileşenlerin görüşü alınmalı ayakları yere basan ve spor dünyamızın gelişmesine katkı sunan bir yasa tasarısı oluşturulmalı.” denildi. çArşı ayrıca GFB ve ultrASlan’a da çağrıda bulundu.

çArşı’dan yapılan açıklama tamamı şu şekilde:

“BU UTANÇ VERİCİ YASANIN KONUŞULMASI DAHİ ESEFLE KINIYORUZ”

Fenerbahçe taraftar grubu GFB de sosyal medya hesabı üzerinden “Üzülerek söylemek istiyoruz ki!” başlığıyla bir açıklama yayımladı. “Hayatlarında bir kez olsun, biz tribün emekçilerinin adeta evi olan tribünlere adımını dahi atmamış, sporla uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan insanların; hakkımızda kararlar alması ve yaşam tarzlarımızı ağır yaptırımlarla düzenlemeye çalışmasını utanarak takip etmekteyiz.” ifadeleri kullanılan açıklamada “Genç Fenerbahçeliler olarak, tek amacı sevdasına sahip çıkmak olan biz tribün emekçileri üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların ve dünyada başka örneği olmayan bu utanç verici yasanın konuşulmasını dahi esefle kınıyor ve yürürlüğe girmesini kabul etmiyoruz” denildi.

GFB’nin açıklamasında düzenlemenin bir an önce geri çekilmesi gerektiği belirtildi.

GFB’den yapılan açıklama şu şekilde:

“TARAFTARLARA ADETA TERÖRİST MUAMELESİ YAPMAK YERİNE..”

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan ise konuyla ilgili açıklamasında “Spor alanları stadların da dışına çıkarılarak, bir taraftarın taraftar kimliği ile var olduğu her yer ve takımının maçına yol aldığı ŞEHİRLERARASI YOLLAR DAHİ SPOR ALANI KABUL EDİLEREK kanunun koyduğu anormal cezaları buralarda taraftarlara uygulamak çözüm gibi sunuluyor.” dedi. Açıklamada “Sizler Milletin vekilleri olarak bir spor müsabakasını izleme keyfini çileye ve tedirginliğe dönüştürmek, taraftarlara adeta terörist muamelesi yapmak yerine; bu müsabakaları çok daha kaliteli hale getirmek için çaba sarf edeceğinize yürekten inanmak istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ulraAslan’dan yapılan açıklama şu şekilde:

YASADAKİ DEĞİŞİKLİKLER NELERİ KAPSIYOR?

AKP’nin ısrarla üzerinde durduğu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’daki değişikliği, kişisel hak, özgürlük ve şahsi bilgilerin ifşa edilmesine neden olacak. 20 maddelik yasa değişikliğindeki ucu açık maddeler, sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere, stadyum dışındaki alanlarda maç izleyen sporseverleri zor durumda bırakacak. Ayrıca tribünlerde devlet büyüklerine yönelik ‘hafif protesto’ ile ‘marşlar’ slogan suç sayılabilecek.