Cargill'den 'çikolata'lı küstahlık!

Cargill, direnişçi işçilerin eylemlerine Bursa'da devam etmek üzere İstanbul'dan ayrılması sonrası Palladium Tower'da çalışanlara çikolata dağıttı, 'özür notu' iletti.

Cargill'den 'çikolata'lı küstahlık!

ABD tekeli Cargill’de sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan işçiler 532 gündür sürdürdükleri direnişlerini Tek Gıda-İş’in örgütlü olduğu, aynı zamanda şirketin de müşterisi olan fabrikaların önüne taşıyarak devam ettirecek.

İşçiler bu nedenle, şirketin Genel Merkezinin bulunduğu İstanbul Ataşehir’deki Palladium Tower binası önündeki eylemlerine 1 Ekim itibariyle ara vererek alandan ayrıldı.

İşçilerin ayrılmasının ardından ise Cargill’in, Palladium Tower’daki tüm çalışanlara birer çikolata eşliğinde “özür notu” dağıttığı ortaya çıktı. Notta ise şunlar yazıldı:

“Değerli Palladium Tower Sakinleri; 22 Ağustos’tan bu yana hepimizin ortak kullanım alanında süren ve yargı süreci devam etmekte olan bir konuda, her ne kadar muhatabı olsak da dahlimiz dışında gelişen gösterilen sizlere vermiş olabileceği en küçük olası rahatsızlık ya da huzursuzluktan ötürü candan özürlerimizi sunar, anlayışınız için bir kez daha teşekkür etmek isteriz.

Saygılarımızla. Cargill Türkiye.”

 

İŞÇİLERE DESTEK MESAJLARI

Palladium Tower’daki işletmelerde çalışan emekçiler ise Cargill’in bu küstahlığına direnişteki işçilere destek mesajlarını yazdıkları notlarla yanıt verdi. Mesajların yazılı olduğu notların fotoğraflarını direnişçilerden Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya paylaştı.